Banca Transilvania a anuntat luni finalizarea procesului de fuziune cu Volksbank, circa 10% dintre cele 2,2 milioane de clienti provenind de la banca achizitionata, precum si 400 de persoane dintre cei 7.300 de angajati, relateaza Mediafax.

"La opt luni de la achizitionarea Volksbank Romania avem ocazia sa anuntam incheierea cu succes a integrarii VBRO in structura BT si fuziunea celor doua banci. Acum suntem o singura banca, o singura echipa", se arata intr-un comunicat al Bancii Transilvania.

La achizitionarea, integrarea Volksbank in structura Bancii Transilvania si fuziunea prin absorbtie au contribuit peste 600 de persoane din ambele banci, dintre care circa 100 au avut responsabilitati permanente in domenii-cheie.

"Am pornit la drum in acest proiect cu gandul ca dorim sa pastram clientii Volksbank Romania, sa construim, de la inceput, o relatie pozitiva. La momentul achizitionarii VBRO am facut public angajamentul fata de acestia, pe care l-am respectat: aproximativ 34.000 de clienti Volksbank Romania au beneficiat de reduceri si de beneficii din partea BT", se precizeaza in comunicat.

Clientii Volksbank au beneficiat de o reducere a datoriei totale de 1,5 miliarde lei, reprezentand restituirea comisionului de risc pentru credite, indiferent de moneda, discount-uri pentru conversia creditelor in franci elvetieni si diminuarea automata a datoriei totale pentru creditele curente.

Banca Transilvania a semnat in decembrie 2014 un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunileVolksbank Romania, iar in aprilie 2015 a anuntat finalizarea tranzactiei. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice.

Operatiunea a fost aprobata, la sfarsitul lunii august, de Banca Nationala a Romaniei, data efectiva fiind ultima zi a lunii decembrie a anului trecut, cand a incetat de drept valabilitatea autorizatiei de functionare a Volksbank Romania.

Banca Transilvania este a treia institutie de credit din sistemul bancar romanesc in functie de active, dupa BCR si BRD, iar in urma integrarii va concura cu BRD pentru a doua pozitie pe piata.

BT avea la 30 septembrie active de 39,39 miliarde lei, in urcare cu 10,6% fata de finele anului trecut, in timp ce BRD a raportat active de 47,6 miliarde lei, de la 45,18 miliarde lei la sfarsitul lui 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri