Premierul Dacian Ciolos a declarat in fata Parlamentului, la acordarea votului de investitura, ca Romania inregistreaza mari restante in atragerea de fonduri europene din perioada precedenta, exercitiul financiar 2007-2013, cu o restanta de 30% din totalul fondurilor, iar actualul Guvern nu va putea face minuni pentru a evita "o dezangajare totala". Care sunt acum prioritatile strategice si planurile de actiuni ale Ministerului Fondurilor Europene pe anul 2016.

Proiectele creionate de catre Ministerul Fondurilor Europene pe 2016 sunt destul de sintetice, fara informatii detaliate cu privire la pasii pentru ministerul ii vizeaza pentru a implementa aceste proiecte. Intr-un comunicat de presa remis de catre Ministerul Fondurilor Europene, in ultima luna a anului trecut, se mentiona ca "pentru a gestiona fondurile europene nerambursabile, in primul semestru din 2016, Ministerul va finaliza toti pasii necesari procesului de acreditare pentru autoritatile implicate in sistemul de gestionare al fondurilor ESI 2014-2020".

Printre angajamentele asumate ca prioritati strategice de catre Ministerul Fondurilor Europene pe anul in curs se numara:

  • Indeplinirea conditionalitatilor Ex-Ante pentru atragerea Fondurilor Europene in perioada de programare 2014 - 2020;
  • Transparenta totala a implementarii Programelor si Proiectelor Europene;
  • Sprijinirea Beneficiarilor de Proiecte finantate prin Fonduri Europene;
  • Accelerarea implementarii programelor FESI 2014-2020.

In ceea ce priveste procesele internet, Ministerul Fondurilor Europene urmareste:

  • Intarirea coordonarii la nivelul FESI prin mecanisme interinstitutionale;
  • Crearea instrumentului de informare continua a beneficiarilor FESI;
  • Finalizarea Sistemului Electronic de Gestionare a Programelor si Proiectelor Europene;
  • Planificarea procesului de lansare s contractare.

Nu in ultimul rand, referitor la procesele legislative, Ministerul Fondurilor Europene, urmareste definitivarea pachetului legislativ necesar finalizarii acreditarii sistemelor de management si control.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri