Banca Italo Romena, sucursala a grupului bancar italian Veneto Banca, a afisat un profit net de 3,1 milioane euro in primul semestru si a ajuns dupa primele opt luni ale anului la un portofoliu de credite de 340 milioane euro, a declarat, marti, directorul genera Athos Varusio.
Profitul net de pe primul semestru al anului curent este cu 10,4% mai mare decat cel obtinut in acelasi interval din 2005, de 2,8 milioane euro, insa rezultatele nu pot fi comparate pentru ca s-au folosit standarde de raportare financiara diferite, au mentionat reprezentantii bancii.

Banca a afisat, in primul semestru, un volum al activelor de 470 milioane euro, in crestere cu 23,5%, fata de perioada similara a anului trecut, cand activele totale erau de 300 milioane euro.

Rezultatele anuntate vin pe fondul lansarii recente a unor produse bancare destinate in special romanilor care lucreaza cu forme legale in in Italia, "Credit fara frontiere" si "Contul fara frontiere", care s-au bucurat de succes, a aratat Varusio citat de NewsIn.

Astfel, "Credit fara frontiere" este de tip ipotecar si se acorda cu precadere romanilor care lucreaza cu forme legale in Italia. Produsul a atras deja, in doua luni de la lansare, cateva sute de clienti. "Multi dintre romanii din Italia necesita instrumente flexibile pentru a expedia bani in Romania, dar si pentru a obtine credite ipotecare in vederea achizitionarii unei locuinte in tara de origine", a explicat Varusio.

"Contul fara frontiere" vizeaza transferul gratuit de bani din Italia in Romania, pentru romanii care vin in tara, in concediu, sau care doresc sa trimita bani familiilor. Pentru a accesa acest transfer, doritorii trebuie sa aiba cont deschis in Italia la una dintre bancile grupului Veneto Banca si un cont in Romania, la Banca Italo Romena.

Presedintele bancii a adaugat ca cererile de credite adresate de "capsunarii" din Italia erau adresate initial in nord-estul Italiei, unde se afla centrul de activitate al Grupului Veneto Banca, insa ulterior banca a primit cereri si din alte regiuni italiene, mai ales din nord (Lombardia) si chiar si din sud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri