MasterCard a anuntat ca va lansa o noua optiune de plata in rate, in anumite piete din Europa, pe parcursul celei de-a doua jumatati a anului 2016 prin care permite clientilor sa-si plateasca costul cumparaturior in rate lunare egale.

Cum functioneaza noul serviciu MasterCard

Noua modalitate de plata se activeaza fara a fi necesar reemiterea cardului MasterCard sau Maestro. Din momentul in care institutia emitenta preia noua optiune, aceasta este responsabila de creditarea clientului, precum si de informarea acestuia cu privire la utilizarea serviciului. Practic, MasterCard pune la dispozitie o metoda de plata in rate lunare egale in momentul utilizarii cardului, insa conditiile impuse consumatorilor apartin bancii responsabila cu creditarea.

Cardurile care permit noua metoda de plata in rata pot fi de debit, credit sau chiar business, iar utilizarea acestora se va face la anumiti comercianti acceptati, precum partenerii bancii emitente, partenerii MasterCard sau cei care contracteaza serviciul in rate lunare egale.

Valoarea cumparataurilor poate fi rambursata in 6, 9 sau 12 rate fixe. In ceea ce priveste dobanda perceputa, MasterCard ofera aceasta solutie fara costuri, cu o dobanda de 0%, insa institutiile bancare emitente pot percepe anumite dobanzi, in functie de perioada pe care se realizeaza creditarea si conditiile specifice fiecareia.

Orice banca va putea implementa noul serviciul MasterCard, inclusiv cele care nu ofera programe de fidelitate de plata in rate, fiecare stabilindu-si propriile conditii de extindere. De asemenea, comerciantii vor putea solicita si accesa acest program, pentru a le oferi mai multe flexibilitate clientilor.

Cu ce difera serviciul MasterCard de ofertele de fidelitate a bancilor

O prima diferenta intre cele doua optiuni de plata este flexibilitatea, prin faptul ca beneficiarul serviciul MasterCard poate sa decida, in timp real, in momentul in care cumpara sau chiar dupa, daca doreste sa distribuie costul in 6, 9 sau 12 rate lunare egale. De asemenea, nu este necesar sa contracteze in vreun fel serviciul, daca institutia emitenta sau chiar comerciantul ii ofera aceasta optiune de plata.

Nu se stie insa cand va fi disponibil serviciul de plata in rate lunare egale MasterCard in Romania, nici cand se va implementa in Europa si care vor fi primele tari care vor beneficia de aceasta metoda de plata.

Sursa foto: Kritchanut/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri