Valoarea taxelor si impozitelor locale platite cu cardul a crescut anul trecut cu 42%, la aproximativ 250 milioane lei, in contextul majorarii tranzactiilor online cu 74% si extinderii retelei de acceptare, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

Contribuabilii au realizat anul trecut aproape 750.000 de plati cu cardul pentru a-si achita obligatiile fiscale, in crestere cu 49% fata de 2014.

“Romanii si-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-si achita taxele si impozitele datorate statului, iar cresterea spectaculoasa este in mediul online unde numarul tranzactiilor s-a dublat. In aceste conditii, ne bucura sa vedem ca autoritatile s-au angajat sa sustina platile cu cardul si dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici ma refer la strategia MCSI si MFP pentru 2016. Aceste initiative vin in sprijinul eforturilor derulate in Romania de Visa si bancile membre inca din 2009, inclusiv prin campanii de informare si educare precum cea de plata a taxelor si impozitelor cu cardul care in acest an va incepe din februarie,” a declarat Catalin Cretu, directorul regional pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe.

Per total, 210 primarii din intreaga tara acceptau la finele anului 2015 plata taxelor si impozitelor locale cu cardul la POS si/sau online. Totodata, tot mai multe primarii au decis sa puna la dispozitia contribuabililor posibilitatea de a efectua plati online de taxe si impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, in conditiile in care contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale simplu, in siguranta si fara costuri suplimentare. Astfel, 188 de primarii acceptau plata prin www.ghiseul.ro la sfarsitul lui 2015, cu 78 mai multe municipalitati comparativ cu finele anului precedent.

Taxele si impozitele locale pot fi platite cu cardul la POS-urile instalate in sediile administratiilor locale si oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, online pe www.ghiseul.ro si platformele puse la dispozitie de unele administratii locale, precum si la infochioscurile instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, vor derula in perioada 1 februarie – 31 martie 2016 cea de-a saptea editie a campaniei anuale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul, sub sloganul “Plateste impozitul local cu orice card Visa si poti trai fara griji 10 ani de zile”.

Sursa foto: Valeri Potapova/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri