Omul de afaceri Ilie Carabulea si alti patru actionari ai Bancii Comerciale Carpatica (BCC), actionand in mod concertat cu acesta, vand Nextebank 20% din titlurile BCC, urmand ca Nextebank sa ajunga la o participatie majoritara in urma unui proces de subscriere de actiuni noi.

mandatati ai lui llie Carabulea si un numar de 4 actionari ai Bancii Carpatica actionand in mod concertat cu acesta conform hotararii BNR 6 din data de 12 martie 2014 si a ordinului BNR 17734 din 28 martie 2014 cu privire la faptul ca acestia vor vinde Nextebank un numar de 220.274.282 actiuni ale bancii reprezentand in mod cumulat 20% din capitalui BCC", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit, citat de Mediafax.

Astfel, Carabulea ar urma sa vanda 47,88 milioane de actiuni, Atlassib 50 de milioane de actiuni, Corneliu Tanase 12,62 milioane de actiuni, Nicolae Lupu 54,85 milioane de actiuni, iar Dana Cojocaru 54,85 milioane de actiuni.

Carpatica a anuntat, marti, ca Nextebank va subscrie pana la finele saptamanii actiuni in valoare de 98,66 milioane de lei la capitalul Carpatica, iar ulterior finalizarii acestei tranzactii intentioneaza sa propuna din nou actionarilor fuziunea prin absorbtie a Nextebank de catre BCC.

Participatia pe care ar dobandi-o Nextebank in urma subscrierii a 986.663.916 actiuni BCC nou emise ar reprezenta o detinere de 47% din noul numar total de actiuni, iar in urma achizitiei a 20% din numarul actual de actiuni ar ajunge sa preia controlul BCC, cu o participatie care s-ar situa la peste 56%.

Actiunile au fost oferite Nextebank de catre conducerea BCC, dupa ce fondul american JC Flowers a luat decizia de a nu subscrie in cadrul unui plasament privat. Subscrierea de catre Nextebank ar urma sa aiba loc respectand mai multe conditii, agreate de comun acord intre cele doua parti.

Banca Comerciala Carpatica a anuntat, marti, ca si-a redus anul trecut pierderea neta la jumatate, de la 169,5 milioane lei la 85,43 milioane lei, iar activele s-au diminuat cu 4,7%, la circa 3,1 miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare preliminate intocmite pe standarde IFRS. La finele anului 2014, banca din Sibiu avea active de 3,25 miliarde lei, iar pierderea neta se ridica la 169,5 milioane lei.

Carpatica a primit din nou oferta din partea Nextebank, dupa mai multe discutii esuate, dintre care ultima cu fondul american de investitii JC Flowers, care s-a retras din procesul de achizitie a bancii, intrucat nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei locale, fondul fiind interesat de cumpararea celor doua banci impreuna.

Nextebank a transmis BCC, in ultima zi a anului trecut, o oferta neangajanta pentru a subscrie in cadrul ofertei de majorare a capitalului, insa vrea sa verifice amanuntit situatia bancii si sa beneficieze de exclusivitate pana la 26 ianuarie, conditiile fiind acceptate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri