Alior Bank isi poate incepe activitatea in Romania din 30 aprilie, conform autorizatiei obtinute de la BNR, banca poloneza devenind astfel a opta institutie straina de credit care isi inregistreaza o sucursala in Romania. Alior este una dintre cele mai agresive banci din Polonia pe zona de retail, unde a semnat parteneriate strategice cu Tesco si T-Mobile. Banca va incerca sa exporte succesul si in Romania, in contextul semnarii acordului cu Telekom, pentru a oferi servicii bancare celor aproape 6 milioane de clienti ai operatorului telecom.

Alior Bank Varsovia - sucursala Bucuresti are sediul in Charles de Gaulle Plaza si a fost "inmatriculata" oficial in registrele BNR in data de 14 ianuarie.

La final de septembrie, Alior Bank avea in Polonia circa 750 de unitati proprii, conform raportului financiar, dar - dupa fuziunea cu Meritum Bank si incheierea unor parteneriate cu Tesco si T-Mobile - ajunsese la aproape 1.600 de puncte de vanzare. Banca a raportat la 9 luni un profit net in crestere cu 22%, pana la 270 milioane de zloti (61,4 milioane de euro), si avea active de 8,5 miliarde de euro.

Parteneriatul cu T-Mobile, inceput in Polonia in mai 2014, a condus la cresterea bazei de clienti cu 235.000, iar proiectul prin care banca finanteaza achizitia de telefoane mobile a clientilor T-Mobile a dus la un flux de credite noi de 6,7 milioane de zloti (1,5 milioane de euro).

Si in Romania, banca poloneza este asteptata sa implementeze un model de business similar, dupa ce in vara anului trecut a semnat un parteneriat cu Telekom Romania, prin care anunta ca va furniza solutii bancare clientilor Telekom. Conform estimarilor Alior, parteneriatul din Romania se bazeaza pe targetarea celor 6 milioane de clienti ai Telekom si pe dinamica buna de crestere a serviciilor bancare in Romania si a pietei smartphone-urilor.

De altfel, reprezentantii Telekom Romania spuneau in vara anului trecut ca Alior va oferi mai intai servicii bancare clientilor persoane fizice, cu accent pe functionalitati inovatoare, precum mobile wallet-ul, dar ulterior banca se va adresa si clientilor business.

Sursa foto: Tupungato_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri