Nota: O versiune extinsa a acestui articol a fost publicata initial in Nr. 2/2016 al Revistei PRIMM - Asigurari & Pensii, cu permisiunea LIMRA’s MarketFacts Quarterly.

ChameleonsEye / Shutterstock.com

De ce SpiderMan ar trebui sa mearga direct la un asigurator

De ce SpiderMan ar trebui sa mearga direct la un asigurator

O pondere de 28% dintre respondenti au considerat ca SpiderMan are cea mai mare nevoie de o polita de viata. Aproape cu totii stim deja ca alter ego-ul sau, Peter Parker, este un fotograf freelancer si nu este persoana cu cel mai mare venit din propria gospodarie (aceasta ar fi, de fapt, sotia lui, Mary Jane, fotomodel si actrita de succes). Pentru Peter, cheltuirea unei bune parti din venitul sau, si asa limitat, pe o asigurare de viata nu ar fi cea mai buna idee - doar daca nu ar vrea sa economiseasca niste bani pentru ingrijirea matusii sale May.

Astfel, daca SpiderMan, cunoscut si ca Peter Parker, nu are aproape deloc nevoie de o asigurare de viata, ar trebui, totusi, sa aiba o polita de sanatate. Daca nu primeste protectie de la compania angajatoare a sotiei sale, Mary Jane, ar trebui sa mearga direct la un asigurator (si sa speram ca va gasi un doctor care nu o sa ii puna prea multe intrebari!). Peter s-ar putea sa nu fie un candidat prea bun pentru o polita de dizabilitati (asigurare de accidente), pentru ca principala functie a unui astfel de produs este asigurarea veniturilor in cazul in care asiguratul sufera o dizabilitate. Ca fotograf, venitul lui este mic, iar familia se poate intretine chiar daca Peter se accidenteaza si nu mai poate aduce bani in casa.

Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Batman, un miliardar fara persoane in intretinere

Batman, un miliardar fara persoane in intretinere

In topul personajelor considerate ca avand cea mai mare nevoie de o asigurare de viata se afla si Batman - de fapt, Bruce Wayne este un miliardar care nu are nicio persoana in intretinere. In timp ce in cazul sau nevoia de o asigurare de viata traditionala este aproape inexistenta, Bruce ar putea totusi sa se intereseze de o asigurare de viata universala cu prima variabila ca oportunitate de investitie sau o asigurare de viata cu o componenta de planificare financiara.

ChameleonsEye / Shutterstock.com

Fred Flinstone ar trebui sa se califice pentru asigurare medicala

Fred Flinstone ar trebui sa se califice pentru asigurare medicala

Doar 16% dintre participantii la studiu l-au ales pe Fred Flinstone, cel care este, de fapt, singurul sustinator al gospodariei. Fred lucreaza intr-o cariera de piatra, o profesie periculoasa, si ar lasa in urma o sotie si un copil mic in cazul in care ar fi strivit de vreo roca.

Ca urmare, Fred Flinstone ar trebui cu siguranta sa aiba si polita de viata, si de sanatate si de accidente. Din moment ce are o profesie periculoasa, exista sanse mai mari sa sufere un accident la serviciu, iar o asigurare in caz de dizabilitate i-ar asigura o parte din venit in perioada in care se recupereaza. De asemenea, Fred pare sa fie angajat full-time, astfel ca ar trebui sa se califice pentru asigurare medicala prin compania la care lucreaza.

Victor Maschek / Shutterstock.com

Marge Simpson ar trebui sa aiba asigurare medicala

Marge Simpson ar trebui sa aiba asigurare medicala

Marge Simpson, mama a trei copii si sotia lui Homer Simpson, a fost indicata de cel mai mic numar de respondenti drept personajul cu cea mai mare nevoie de o polita de viata. Intr-adevar, in familia lor, Homer este singura persoana care aduce bani in casa, insa acesta ar trebui sa plateasca o persoana care sa aiba grija de copii si o menajera ca sa poata inlocui tot ceea ce facea Marge in cazul in care aceasta ar muri.

Da, Marge Simpson este o casnica ce are grija de copii atunci cand Homer este la lucru (sau mai exact la Taverna lui Moe) dar, cu siguranta ar trebui sa aiba asigurare medicala si trebuie sa fie mereu intr-o stare de sanatate buna pentru a avea grija de familie. De asemenea, Marge Simpson ar trebui sa ia in considerare si o polita de viata. Angajatorul lui Homer Simpson (centrala nucleara) ofera cu siguranta astfel de produse.

360b / Shutterstock.com

Magia lui Harry Potter poate vindeca toate tipurile de rani

Magia lui Harry Potter poate vindeca toate tipurile de rani

Ultimul personaj, Harry Potter este ceva mai dificil de analizat pentru ca traieste intr-o lume fictionala magica. Ca vrajitor, nu are nevoie de o asigurare de sanatate, pentru ca magia sa poate vindeca toate tipurile de rani. Cu toate acestea, la finalul seriei de carti scrisa de J.K. Rowling, Harry Potter este insurat cu Ginny Weasley si are trei copii.

Din moment ce lucreaza ca Auror (membru al unei elite de ofiteri vrajitori specializati in investigarea crimelor legate de magia neagra) - o profesie periculoasa - sunt sanse mai mari sa moara sau sa se accidenteze si sa ramana cu dizabilitati. Asadar, ar fi intelept sa isi cumpere o polita de viata si de dizabilitati care i-ar putea sprijini familia in cazul in care pateste ceva.

Oldrich / Shutterstock.com