Libra Internet Bank a acordat IMM-urilor credite de peste 50 milioane lei cu garantie 50% prin programul COSME (Competitivness of Entreprises and Small and Medium Sized Enterprises), finantat de Uniunea Europeana. Valoarea unui credit acordat prin programul COSME este de maxim 675.000 lei pe o perioada de maxim 60 de luni, iar cele mai multe companii au solicitat finantare pentru activitate curenta si investitii.

Pe parcursul anului 2015, Libra Internet Bank a organizat workshop-uri informative pentru IMM-uri, pe tema fondurilor europene, iar anul acesta, banca va continua aceasta initiativa, primul eveniment de acest gen fiind planificat pe 29 martie, in Constanta.

“Cred ca initiativa noastra de a fi cat mai aproape de IMM-uri este apreciata, dar mai ales utila in deciziile lor de finantare. Ne bucuram sa vedem un interes atat de mare pentru produsele COSME si ne propunem ca in continuare sa sprijinim prin workshop-uri gratuite cat mai multi antreprenori care doresc sa-si dezvolte afacerea“, a declarat Elena Ionescu, Director Fonduri Europene Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank este prima banca din Romania care a semnat acordul de garantare COSME cu Fondul European de Investitii prin care companiile beneficiaza de 50% garantii oferite de COSME cu comison zero de garantare. Prin acest acord, peste 1600 de companii pot beneficia de finantare, banca dispunand de un plafon de 240 mil. lei pe o perioada de 3 ani.

Libra Internet Bank are o retea de 43 de sucursale si se adreseaza preponderent clientilor din segmentele IMM, Corporate, Profesii liberale si Agricultura, carora le ofera o gama variata de solutii financiare eficiente si de incredere. La finalul anului 2015, banca a raportat un profit de aproximativ 22,2 milioane de lei. De asemenea, soldul creditelor a crescut cu circa 37%, la 1,4 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri