ING Commercial Finance B.V. este actionarul principal al nou infiintatei institutii financiare nebancare (IFN) ING Commercial Finance IFN SA, specializata in credite de consum, imprumuturi imobiliare si microcredite potrivit Monitorului Oficial.

Fondatorii noii societati sunt: ING Commercial Finance B.V. (99,944000% din actiuni), ING Aircraft Lease (0,014000%), ING Lease Interfinance B.V. (0,014000%), Runoto Holding B.V. (0,014000%) si Tronido Finance B.V. (0,014000%).

Capitalul social al ING Commercial Finance IFN SA este in valoare de 704.800 lei (200.000 euro), iar administratorii sunt Ryszard Zdzislaw Lublinski, Gerlachus J. M. Jacobs si Misu Negritoiu.

ING Group este prezent in Romania din 1994, atat pe partea bancara, printr-o banca locala cu statut de sucursala a grupului olandez, cat si pe partea de asigurari de viata. ING Bank Romania avea, la 30 iunie 2006, active de 8,03 miliarde lei (2,25 miliarde euro), in crestere cu 18,3% fata de sfarsitul anului trecut, care reprezinta 5,57% din totalul activelor bancare romanesti, fiind a patra banca ca marime din acest punct de vedere, potrivit datelor comunicate de Banca Nationala a Romaniei.

ING Group este o institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de managementul activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari. Cu un personal de peste 120.000 de angajati, grupul cuprinde o gama variata de companii, care deservesc clientii sub numele ING.

Cel mai recent clasament al celor mai puternice institutii financiare din Europa, difuzat de Bloomberg in luna august, claseaza ING Group pe locul 5, cu o valoare de piata de 67,7 miliarde Euro, si pe locul 13 in randul celor mai puternice institutii financiare din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri