Volumul creditelor aprobate de catre UniCredit Bank beneficiarilor de finantari publice din fonduri nerambursabile europene a depasit nivelul cumulat de un miliard de euro de la debutul acestei activitati, in a doua jumatate a anului 2009, si pana la finalul anului 2015.

Finalul anului 2015 a reprezentat termenul limita de implementare a proiectelor aferente perioadei de programare financiara 2007 - 2013, conform Mediafax.

Volumul creditelor este dat de valoarea facilitatilor destinate implementarii proiectelor care au beneficiat de ajutor public nerambursabil in perioada de programare 2007-2013, precum si de facilitatile aprobate pentru emiterea de scrisori de confort.

Astfel, UniCredit Bank a aprobat cofinantarea contributiei private pentru un numar de aproximativ 1.400 de proiecte in cadrul tuturor programelor operationale destinate mediului privat. Cea mai mare pondere a inregistrat-o sectorul industrial (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice), cu circa 40%, urmat de agricultura (Programul National de Dezvoltare Rurala), cu 35%, si de proiectele din cadrul Programului Operational Regional, cu 10%.

Creditele punte, care au ca sursa de rambursare sumele incasate de la autoritati, au reprezentat aproximativ 40% din volumul creditelor aprobate, inregistrand valori individuale cuprinse intre 20 de mii si 20 de milioane de euro.
UniCredit anunta ca si in perioada de programare financiara 2014 - 2020 va continua sa sprijine companiile beneficiare de finantari nerambursabile.

Banca analizeaza in prezent noi oportunitati de a participa in calitate de intermediar financiar in cadrul unor scheme de garantare oferite de initiativele Comisiei Europene (Horizon 2020 - Programul cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene, COSME - Programul de competitivitate pentru intreprinderi si IMM si SME Initiative - Initiativa pentru IMM), cu sau fara alocare bugetara nationala, ceea ce ii va permite sa ofere clientilor rate de dobanda si conditii de garantii imbunatatite.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa.

Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri