Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca Romania intampina probleme in dezvoltarea culturii antreprenoriale, lucru dovedit de cele 200.000 de intreprinderi private cu pierderi permanente, dar si de inovatiile legislative din prezent, care se dovedesc a fi extrem de periculoase pentru economia de piata.

“Cultura antreprenoriala inseamna sa stii in adancul tau si sa crezi cum functioneaza economia de piata, sa iti dai seama ca unele inovatii sunt extrem de periculoase, precum sunt acestea prin care trecem in prezent, pe care trebuie sa le discutam transparent si, mai ales, sa nu incercam sa manipulam”, a declarat guvernatorul BNR, in cadrul conferintei “Diaspora si antreprenoriatul: factori decisivi pentru economia romaneasca”.

Isarescu a reiterat ca Romania are dificultati in privinta infiintarilor si iradierilor firmelor de pe piata: “De aceea, printre primele lucruri pe care trebuie sa le reinvatam despre cultura antreprenoriala este ca intrarea si iesirea de pe piata a companiilor sa fie usoara si sa faca fara obstacole”, a declarat guvernatorul BNR, adaugand ca intrarea firmelor pe piata este necesara pentru ca alimenteaza concurenta, iar iesirea acestora asigura redresarea sistemului.

De asemenea, motivele pentru care antreprenorii prefera sa nu radieze firmele la Registrul Comertului este tocmai faptul ca iesirea companiilor de pe piata este un proces ingreunat birocratic, foarte costisitor, atat in privinta banilor, cat si a resurselor de timp.

Conferinta “Diaspora si antreprenoriatul: Factori decisivi pentru economia romaneasca” a fost organizata de Fundatia Lufkin pentru Antreprenoriat si Migratie (FLAME) in parteneriat cu Banca Nationala a Romaniei (BNR) si in cadrul careia au participat Adrian Vasilescu-consultant BNR, Cristina Dobre-presedinte FLAME, Vintila Mihailescu-SNSPA, Michael Stewart-economist ambasada SUA si Ludwig Sobolewski-presedinte BVB.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri