Societatea de Investitii Financiare SIF 3 Transilvania a obtinut in luna august cel mai mare profit dintre cele cinci SIF-uri - 6,6 milioane lei (1,89 milioane euro), potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
In acelasi timp, activul net total al SIF 3 Transilvania a inregistrat cea mai redusa rata lunara de crestere dintre cele cinci SIF-uri, de 0,39%, si a ajuns la 1,3 miliarde lei la sfarsitul lunii august. Valoarea unitara a activului net a fost de 2,51 lei la sfarsitul perioadei mentionate, in crestere cu 30,37% de la inceputul anului curent.

Actiunile SIF 3 Transilvania au inchis luna august la pretul de 2,15 lei, iar ultima cotatie a anului 2005 a fost de 2,10 lei. Pretul actiunilor SIF 3 Transilvania a scazut in sedinta de joi de la Bursa cu 0,01%, pana la 2,21 lei.

Capitalizarea SIF 3 Transilvania la Bursa de Valori Bucuresti a atins 1,174 miliarde lei la sfirsitul lunii august.

"Actiunile SIF 3 Transilvania s-au tranzactionat cu un discount de 14,3% in luna august, dar au reusit sa recupereze corectiile de pret din lunile anterioare si au trecut deja pe plus, cu 2,4%", potrivit UNOPC.

In acelasi timp, SIF 3 Transilvania este singura dintre cele cinci SIF-uri care si-a diminuat volumul de investitii pe termen scurt in luna august, cu 0,7%, potrivit datelor UNOPC.

Titlurile SIF3 Transilvania au avut o lichiditate medie in luna august, comparativ cu celelalte SIF-uri, fiind incheiate 11.693 de tranzactii cu actiuni care reprezinta 4,04% din capitalul social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri