Sitech Sitztechnik Gmbh, o firma din grupul Volkswagen care produce scaune pentru automobile si care are o sucursala in Romania a castigat un proces in fata autoritatilor fiscale din Bucuresti, fortand statul sa plateasca dobanzi penalizatoare in valoare de 3,54 milioane lei. Avocatii sustin ca tot mai multe firme cer in instanta daune la intarzierea rambursarilor de TVA.

Potrivit solutiei Curtii de Apel Bucuresti, contestata ulterior la Inalta Curte de Casatie si Justitie, statul este obligat sa plateasca firmei Sitech Sitztechnik Gmbh, sucursala din Romania, suma de 3,54 milioane lei reprezentand dobanzi de intarziere calculate pentru rambursarea cu intarziere a TVA, in valoare de 10,62 milioane lei.

Statul va avea la dispozitie 30 de zile pentru plata dobanzilor penalizatoare de la data publicarii deciziei. Sentinta irevocabila a fost pronuntata in 17 februarie. Specialistii in litigii precizeaza ca astfel de cazuri in care companii locale sau straine dau in judecata administratiile de finante publice si castiga in instanta dobanzi pentru intarziere nu mai sunt izolate, ci au devenit o practica comuna.

De asemenea, in cazul Sintech, statul este obligat si la plata cheltuielilor de judecata, care vor ajunge la cateva mii de lei avand in vedere apelurile facute de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti si Administratia Finantelor Publice Sector 1 Bucuresti.

Sitech este o parte a grupului Volkswagen responsabila cu productia de scaune auto, care este prezenta in Romania din 2008. In 2014, firma a avut pierderi de 28.266 lei si, conform datelor de la Ministerul de Finante, a raportat zero cifra de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri