ASF a decis, in sedinta de joi, sa respinga cererea KPMG Restructuring SPRL care solicita sa preia din 4 martie activitatea de constatare si instrumentare a dosarelor de dauna ale Astra Asigurari, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Potrivit legii, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) putea sa deschida dosare de dauna pentru politele emise de Astra Asigurari timp de 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment, respectiv din 3 decembrie 2015 pana in 4 martie 2016, urmand ca lichidatorul judiciar, KPMG Restructuring SPRL, sa se ocupe dupa aceasta data de indrumarea solicitantilor.

Consiliul ASF a decis ca asiguratii Astra SA pot depune in continuare la FGA cererile de deschidere a dosarelor de dauna si dupa data de 3 martie. FGA va primi aceste cereri pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii falimentului societatii Astra Asigurari, noteaza Mediafax.

Astra s-a aflat in proces de redresare financiara din februarie 2014, avand ca administrator special KPMG Advisory. La momentul anuntului ASF ca va cere falimentul Astra, la finele lunii august 2015, compania avea 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile.

The Nova Group Investments Romania detine o participatie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,27%. Cele doua companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Compania KPMG Restructuring a fost numita pe 3 decembrie ca lichidator judiciar provizoriu de catre Tribunalul Bucuresti, care a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara de deschidere a procedurii falimentului pentru Astra.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri