Increderea romanilor care lucreaza in diaspora in sistemul bancar este in crestere, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, in cadrul galei Bank of the Year, organizata de Mastercard si wall-street.ro.

„Am trei vesti bune pentru bancheri: prima se refera la o zona la care noi ne uitam, la nivel guvernamental, si anume cum sa atragem diaspora romaneasca in tara pentru investitii si antreprenoriat. Am fost recent la un eveniment in Germania sa interactionam cu diaspora si foarte multe intrebari se refereau la sistemul bancar din Romania si am analizat atent un studiu potrivit caruia increderea romanilor care lucreaza in disapora in banci este in crestere. Daca inaine de criza era 24% si dupa a coborat la 13%, acum este 28%", a declarat Claudiu Vrinceanu.

O alta veste buna pentru sistemul bancar romanesc se refera la programele guvernamentale pe care Ministerul Economiei le pregateste pentru companiile antreprenoriale, SRL-D, A doua Sansa: „Vrem sa lucram cu cat mai multe banci care sa sustina mediul antreprenorial prin intermediul programelor pe care Ministerul Economiei le gestioneaza.

De asemenea, in timp ce tot mai multe firme din Sillicon Valley pregatesc mai multe inovatii disruptive care sa revolutioneze serviciile bancare, vestea buna este ca sunt si banci care investesc in acest domeniu. „Sper ca banca premiata in aceasta seara sa fie una dintre acele institutii financiare care investesc in inovatie si sper sa realizam un proiect cu cel putin o banca, poate chiar sa realizam un hackaton”, a declarat Vrinceanu.

El a acordat premiul pentru cea mai inovatoare banca, categorie la care ING Bank a fost desemnata castigatoare.

Vezi lista completa a castigatorilor de la Bank of the Year.

Banca Transilvania a fost desemnata “Banca Anului” in cadrul concursului “Bank of the Year” organizat de MasterCard si wall-street.ro, un concurs in care liderul in tehnologii financiare a premiat bancile si IFN-urile din piata locala pentru realizarile deosebite din cursul anului 2015, intr-un demers indraznet de a sustine excelenta in banking-ul romanesc.

Banca Transilvania a mai fost premiata la categoriile Bancherul Anului – Omer Tetik, CEO-ul institutiei, si la Tanarul Bancher al Anului – George Calinescu, CFO-ul bancii. Premiile BT au fost ridicate de Gabriela Nistor, directorul general adjunct pe segmentul de retail al Bancii Transilvania.

Concursul organizat de MasterCard este un eveniment consacrat pe alte piete din regiune, in Ungaria fiind deja la a 10-a editie. Juriul format din circa 30 de profesionisti din diferite domenii a avut la dispozitie o saptamana pentru a juriza aplicatiile si a stabili castigatorii la fiecare categorie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri