Ministerul Finantelor a vandut, marti, obligatiuni de stat in valoare de 45 de milioane de lei (10 milioane euro) scadente in 26 iulie 2027, printr-o licitatie suplimentara la cea de luni, la care au participat bancile care au depus oferte considerate initial necompetitive, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Cele patru banci participante la licitatie au oferit 80 de milioane de lei, suma aproape dubla fata de cea atrasa de catre stat. Luni, Ministerul Finantelor a atras 316 milioane lei prin aceeasi emisiune, de la noua banci, care au oferit finantare totala de 558 milioane de lei, conform News.ro

Obligatiunile emise de catre stat au o rata a cuponului de 5,8%. In urma licitatiei, randamentul maxim acceptat de catre stat a fost de 3,87%, iar cel mediu de 3,82% pe an, potrivit datelor BNR.

In urma licitatiei suplimentare de marti, valoarea cumulata a obligatiunilor vandute de catre stat este de 366 milioane lei.

Pentru anul 2016, programul de imprumuturi al Romaniei prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni pe piata interna.

Pentru luna martie, Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa imprumute 3,7 miliarde de lei de pe piata interna, la care s-ar putea adauga 405 milioane de lei din alocari suplimentare.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri