Legea darii in plata, votata in Senat, reprezinta un risc la adresa stabilitatii financiare a Romaniei, a declarat miercuri, ministrul Finantelor, Anca Dragu.

La inceputul saptamanii trecute, plenul Senatului a votat in unanimitate Legea darii in plata, dupa ce a respins un amendament prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garantii guvernamentale, cum ar fi Prima Casa. In schimb, senatorii au limitat aplicarea legii doar pentru creditele cu o valoare de cel mult 150.000 de euro, conform News.ro

"Legea darii in plata reprezinta un risc la adresa stabilitatii financiare a Romaniei. Un alt risc il reprezinta politica bugetara expansionista, care duce la cresterea deficitului bugetar", a declarat Dragu, la o conferinta organizata de Comisia Europeana, prilejuita de lansarea "Raportului de tara pentru Romania".

Totusi, ministrul a dat asigurari ca deficitul public va ramane sub control in acest an si nu va depasi nivelul de 3% din produsul intern brut (PIB).
"Competitivitatea prin costuri a fost restabilita dupa 2010 in Romania, iar productivitatea muncii a devenit semnificativ mai buna dupa 2012", a mai spus ministrul.

Legea darii in plata se aplica doar creditelor pentru locuinte cu garantii imobiliare. Daca legea intra in vigoare, persoanele care au luat imprumuturi de acest tip pot scapa de orice plata daca cedeaza creditorului locuinta cumparata pe credit.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri