Nextebank, banca detinuta de fondul de private equity Axxess Capital, care a achizitionat recent si o participatie majoritara la Banca Carpatica, isi schimba numele in Patria Bank. Decizia vine in contextul in care strategia de crestere a Nexte se bazeaza pe experienta Patria Credit, IFN axat pe microfinantari, care a fost integrat anul trecut in Nextebank.

Horia Manda (foto) a sustinut intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO ca principalul obiectiv pe termen scurt al Nextebank vizeaza procesul de integrare al Carpatica, dupa obtinerea avizului de la Consiliul Concurentei pentru tranzactia de cumparare a pachetului majoritar de actiuni. "Principala noastra preocupare acum este de a obtine acest aviz de la Consiliul Concurentei si de a putea incepe un plan de actiune pentru Banca Carpatica, care sa ne duca in scurt timp la propunerea catre actionarii celor doua entitati a unei fuziuni. Credem ca exista anumite sinergii intre cele doua entitati, care ne vor permite sa facem design-ul unei strategii de succes", afirma Manda, care puncteaza ca in proiectul de crestere al entitatii rezultate se gandeste si la noi achizitii.

Urmatorul pas dupa achizitia Bancii Carpatica este ca banca rezultata din fuziune sa replice atat experienta Patria Credit, facand astfel un pariu ca operatiunile de microfinantare pe care s-a bazat succesul Patria Credit vor fi la fel de eficiente si in cadrul unei banci, cat si sa internalizeze noile fluxuri si proceduri legate de produsele si serviciile catre persoane fizice, aflate in curs de implementare in Nextebank.

Anul trecut, Nextebank a preluat afacerile Patria Credit, o tranzactie care a vizat portofoliul de credite de aproximativ 63 milioane de euro si cei circa 10.000 de clienti activi, deschizand astfel calea spre patrunderea bancii pe segmentul finantarii afacerilor mici sii in zone in care marile banci nu sunt la fel de eficiente.

Cititi interviul complet cu Horia Manda, seful Axxess Capital, in cadrul caruia a detaliat strategia de crestere a bancii care va rezulta din fuziunea Nextebank si Carpatica.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri