Legea darii in plata risca sa afecteze bugetul statului, iar in jur de 50.000 de romani ar putea lasa cheia la banca in cazul in care garantia statului s-ar putea aplica la toate creditele imobiliare si nu doar la programul guvernamental Prima Casa, a declarat, Enache Jiru, secretar de stat la Ministerul Finantelor.

Prin programul Prima Casa , circa 159,106 mii de romani aveau, anul trecut, credite ipotecare la care exista garantii de stat, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), conform News.ro

"Parcursul legii darii in plata poate manifesta un risc destul de mare, care ar putea afecta bugetul. Daca avem un cost al reglementarii foarte mare, poate ar trebui sa nu-l facem. Daca mergem in pasi mici, putem vedea mai bine efectele negative. Sa vorbim despre politici care sa nu fie prociclice", a spus Jiru, la conferinta "Strategia de dezvoltare a Romaniei si convergenta la euro", organizata de Profit.ro.

Legea darii in plata se aplica doar creditelor pentru locuinte cu garantii imobiliare. Daca legea intra in vigoare, persoanele care au luat imprumuturi de acest tip pot scapa de orice plata daca cedeaza creditorului locuinta cumparata pe credit.

Proiectul Legii darii in plata a fost votata in Senat in unanimitate, insa forma finala va fi decisa de catre deputati.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri