Gabriel Cretu, managing partner Adwisers, a declarat in cadrul unei emisiuni Profesionistii in Banking ca un prim pas pentru profesionalizarea relatiei client-bancher este ca bancile "sa se cupleze mai mult la realitatea economica a Romaniei si sa coboare un pic in strada", iar hiba numarul 1 a sistemului bancar tine de planurile pe termen scurt si foarte scurt actorilor din piata.

"Cred ca bancile ar trebui sa se cupleze mai mult la realitatea economica a Romaniei si sa coboare un pic in strada, sa ajunga la client nu numai cei din reteaua de unitati, ci poate si cei din structurile centrale. Exista diferente de abordare in ceea ce priveste clientii si aici ar trebui ca bancile sa deschida ochii in primul rand, iar in al doilea rand ar trebui sa investeasca mai mult in parteneri, pentru ca e clar ca viitorul va fi al optiunilor si nu al prizonieratului", a declarat Cretu.

Referindu-se la industria brokerajului, in cadrul careia activeaza Adwisers, Cretu spune ca nimeni nu isi mai imagineaza acum ca ar putea sa isi cumpere un RCA doar sunand o societate de asigurari. In urma cu 10-15 ani asa se intampla si un client isi lua RCA la o firma de asigurari in functie de pe cine stia la respectiva firma.

Hiba numarul 1 a sistemului bancar tine de planurile pe termen scurt si foarte scurt. Daca ar trebui sa analizeze cei din divizia de risc o banca si sa ii acorde un credit, cred ca nicio banca din Romania nu ar lua credit, la ce planuri au si la cum judeca ele clientii.

"La ora asta, majoritatea clientilor vrea o lista de optiuni in ceea ce priveste asigurarile, si la casa si la RCA sau CASCO. La fel se va intampla si in piata bancara, fie ca vrem sau nu. Oamenii simt nevoia optiunilor, dar inca nu sunt suficient de educati ca acceseze un consultant. Asta e viitorul si nu trebuie sa ne opunem dorintei naturale ca un client sa aiba mai multe optiuni", a adaugat Gabriel Cretu.

El spune ca gradul de penetrare a brokerajului de credite este foarte mic, tinand cont ca aceasta industrie s-a dezvoltat fix cand a inceput criza financiara.

WALL-STREET.RO a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri