Fondurile mutuale cu plasamente in actiuni continua sa aduca investitorilor cele mai mari castiguri si au inregistrat cresteri ale valorii unitatii de peste 1% la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit unei analize realizate de Intercapital Invest si citate de NewsIn
Cea mai mare crestere pentru fondurile de actiuni a fost inregistrata de Premio, cu 1,39%, valoarea unitatii de fond ajungand la 9,0004 lei. Pe locurile urmatoare s-au plasat fondurile Active Dinamic, cu o crestere de 1,35% in ultima saptamana, la 14,9746 lei, urmat de Prosper, care a inregistrat o majorare cu 1,12%, la 108,2815 lei, atingand cea mai mare valoare a unitatii dintre toate fondurile de investitii analizate de Intercapital Invest.

In categoria fondurilor mutuale cu plasamente in obligatiuni sau instrumente cu venit fix, cel mai performant a fost Europa Obligatiuni, cu o crestere saptamanala de 0,56%, la valoarea de 34,9210 lei. Pe locurile urmatoare din punct de vedere al castigurilor saptamanale s-au plasat fondurile Benefit, cu o crestere de 0,45% la 104,7664 lei, si BT Clasic, cu un avans de 0,28%, cu o valoare a unitatii de fond de 10,79 lei.

Fondurile diversificate au avut cresteri saptamanale de sub 1%, potrivit analizei Intercapital Invest. Cea mai mare crestere a fost pentru fondul FCEx, cu 0,87%, valoarea unitatii de fond ajungand la 5,8938%.

In ceea ce priveste fondurile monetare, pe primul loc s-a situat Stabilo, cu o crestere cu 0,24%, la valoarea de 6,9160 lei, urmat de Somfonia 1 cu 0,14% a unitatii de fond la 20,84 lei si de Bancpost Plus, cu 0,10%, la 10,3788 lei.

Fondurile de actiuni si cele diversificate sunt singurele categorii care au inregistrat cresteri de active nete in luna august 2006, respectiv cu 6,8% pentru cele de actiuni si 2,9% pentru cele diversificate, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelorde Plasament Colectiv (UNOPC).

In luna august, fondurile diversificate si-au consolidat pozitia de lider pe piata fondurilor mutuale, cu o cota de peste 38%, urmate pe pozitia a doua de fondurile de actiuni, cu peste 27%, ceea ce inseamna ca aceste doua categorii reprezinta 65% din piata, potrivit UNOPC. Fondurile monetare s-au situat in august pe cea de-a treia pozitie, cu 20,9%, iar fondurile de obligatiun au avut o cota de 13,6%.

La sfarsitul lunii august, nivelul cumulat al activelor nete ale fondurilor deschise a fost de 496,4 milioane lei, cu 0,6 % mai mare decat in luna iulie (140,6 milioane euro, cu 1% mai mult decat in iulie), pe fondul unei aprecieri a leului cu circa 0,4% in acelasi interval.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri