Potentialul pietei de leasing financiar se ridica la circa trei miliarde euro, aproape dublu fata de nivelul inregistrat anul trecut, a declarat luni directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu, care estimeaza o crestere pentru acest an de 10%-15%, pe care o considera sustenabila.

Piata de leasing a ajuns in 2015 la valoare de 1,6 miliarde euro, in urcare cu 15% comparativ cu 2014, conform News.ro

"BCR Leasing estimeaza o crestere a pietei in acest an de 10%-15%, este un procent sustenabil pentru piata din Romania, care se afla mult sub potential. Daca comparam cu anii 2008-2009, cand ne situam undeva la cinci miliarde euro, suntem cam la o treime", a afirmat Speteanu, intr-o conferinta de presa.

Astfel, piata de leasing financiar ar putea ajunge in acest an la aproximativ doua miliarde euro. Seful BCR apreciaza ca nivelul pietei din anii de boom reprezenta o bula si era nesustenabil, insa vede un potential rezonabil la circa trei miliarde euro.

"Nu trebuie sa fie la cinci miliarde euro, era o bula pe atunci, dar consideram ca piata ar trebui sa fie undeva la trei miliarde euro si un ritm de crestere de 10%-15% este confortabil", a mai spus Speteanu.

Anul trecut, finantarile de autoturisme si vehicule comerciale au cumulat 1,227 miliarde euro (76%) la nivelul pietei, echipamentele au totalizat 329 milioane euro (20%), restul de 44 milioane euro (2,7%) revenind finantarilor imobiliare, potrivit datelor Asociatiei Societatilor Financiare ABL Romania.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri