Euroins Romania, una din cele mai mari societati de asigurare pe segmentul RCA din Romania, a primit o marire de capital de la grupul bulgar Eurohold in valoare de 135 de milioane de lei si completeaza astfel cei 70% din infuzia de capital initiata in octombrie 2015, in cadrul unui program de marire de capital ce va fi finalizat in aprilie.

"Prin completarea acestui program, Euroins Romania indeplineste cerintele de baza in materie de capital impuse prin standardul Solvency II", potrivit unui comunicat al companiei de asigurari. In octombrie 2015 societatea Euroins a intrat in procedura de redresare financiara pe baza de plan, in conditiile in care nu indeplinea conditiile de solvabilitate impuse de Solvency II. In decizia ASF, publicata in Monitorul Oficial, se arata ca rezervele companiei erau, la finalul lunii martie, cu 230 de milioane de lei mai mici decat trebuia.

In continuare se mai arata ca, in perioada mentionata, Euroins Romania a inregistrat o crestere de 14% a veniturilor din prime brute subscrise, in timp ce numarul total de contracte incheiate a scazut cu 5% - in comparatie cu aceeasi perioada din 2015. "Aceasta performanta se datoreaza diversificarii continue a portofoliului de asigurari, care conduce la imbunatatirea considerabila a profilului de risc. Ca urmare, compania previzioneaza un rezultat financiar pozitiv pentru aceasta perioada", potrivti Euroins.

Sursa foto: Fabrik Bilder / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri