Avansul creditarii in lei are loc pe un teren care nu este foarte solid, mai ales in conditiile in care majorarile de venituri care au venit din 2015 incoace sunt riscante, se bazeaza pe estimari foarte optimiste, a declarat analistul economic Aurelian Dochia

"Construim pe un teren care nu este foarte solid, mai ales in conditiile in care majorarile de venituri care au venit din 2015 incoace sunt riscante, se bazeaza pe estimari foarte optimiste. Am putea fi nevoiti ca de la anul sa facem iar niste corectii care se traduc in impozite si taxe mai mari sau venituri mai mici sau cresteri mai mici de salarii", a explicat el, citat de Mediafax.

Creditele de consum in lei, despre care analistii spun ca aduc cel mai repede castiguri bancherilor care isi pot reface astfel portofoliile erodate de criza, au ajuns in luna februarie la 31,6 mld. lei (echivalentul a 7 mld. euro), in crestere cu 14% fata de aceeasi luna din 2014, potrivit datelor BNR. Astfel, creditele de nevoi personale in moneda romaneasca au ajuns la cel mai ridicat sold din mai 2010 incoace.

Cresterea in termeni nominali intr-un interval de timp de 12 luni a fost de 3,8 mld. lei. Spre comparatie, in luna ianuarie din acest an soldul creditelor in lei afisa 31,2 mld. lei.

Evolutia ascendenta a creditelor de consum in lei in ultima perioada de timp a venit pe fondul unei increderi sporite a consumatorilor in economie. Foarte multi romani au inceput sa prinda "curaj" date fiind perspectivele economice bune (cresterea veniturilor din ultima perioada de timp, reducerea taxelor si a impozitelor, dar si ritmul de crestere al economiei de 3,7% - printre cele mai mari din Uniunea Europeana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri