Libra Internet Bank a obtinut anul trecut un profit net de aproape 24 milioane lei si o crestere a activelor nete de 45%, oficialii bancii precizand ca acesta este cel mai bun rezultat financiar din istoria de 20 de ani a bancii.

"In continuare, ne vom concentra pe atragerea de clienti noi din zona profesiilor liberale si a companiilor, dar si pe lansarea unor produse noi si spectaculoase pe zona digital", a declarat Emil Bituleanu (foto), director general Libra Internet Bank.

La finalul anului 2015, volumul total al activelor nete detinute de banca s-a ridicat la 2,4 miliarde lei, triplandu-se fata de acum 3 ani. Pe o linie ascendenta s-au situat si depozitele, care au ajuns la un total de 2,2 miliarde lei, in crestere cu 49% comparativ cu 2014. In acelasi timp, soldul creditelor s-a ridicat la peste 1,3 miliarde lei, iar rata creditelor neperformante a fost de 7,8%, sub media pietei.

WALL-STREET.RO a anuntat in februarie, in exclusivitate, rezultatele record ale bancii si a expus in cadrul unui interviu cu Emil Bituleanu planurile bancii pentru 2016.

"Pentru Libra Internet Bank, criza economica care a izbucnuit in 2009 in Romania a fost o oportunitate valorificata. Motivele pentru care am reusit performanta asta au fost faptul ca am avut un portofoliu relativ curat si inainte de 2008, nu am avut credite in monede exotice, am avut putine credite de consum pentru persoane fizice si am reusit sa intram pe domenii noi, neexplorate de noi pana atunci, din care marii jucatori iesisera sau isi restransesera activitatea. Ma refer la real-estate, agricultura, ne-am indreptat atentia spre clientela mare, cu peste 40 de mil. lei cifra de afaceri, incepand cu 2009 si pana in prezent. Cresterea bancii a fost, in medie, de la un an la altul de peste 30%, anul trecut a fost cu 44,3% mai mare decat in 2014, iar cota de piata a crescut in ultimii patru ani de la 0,3% la 0,7%", spunea la inceput de februarie seful Libra Bank.

Libra Internet Bank are in prezent o retea de 44 de sucursale care deservesc preponderent clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate si agribusiness.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri