GE Money, divizia internationala de servicii financiare a General Electric, a obtinut controlul deplin al pachetului majoritar de actiuni la companiile Leasemart NV, Ralfi SA si Domenia Credit, contra sumei de 140 milioane euro, a anuntat un comunicat al companiei.
Investitia GE Money reprezinta a doua operatiune, ca importanta, a GE in Romania, informeaza NewsIn. GE Money a finalizat achizitionarea a 80% din pachetul de actiuni detinut de Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) la Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele de Estima Finance), 78% din Leasemart (detinatoare a firmei de leasing Motoractive) si 60% din Domenia Credit, se mai spune in comunicatul companiei. GE Money a mai achizitionat, contra numerar, cota detinuta de Domo Retail S.A. la Ralfi, cota Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) din Domenia si cotele detinute de Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft gmbH la Domenia s i Leasemart.

Valoarea actiunilor celor trei companii se ridica la aproximativ 140 milioane Euro (178 milioane dolari). Ralfi furnizeaza servicii financiare pentru populatie prin intermediul a 700 puncte de vanzare in regim de retail, incluzand 110 magazine Domo de vanzare de aparatura electrocasnica in regim de retail. Leasemart ofera produse de leasing pentru automobile si echipamente, prin intermediul celor 12 filiale regionale si prin programe destinate comerciantilor. Domenia ofera credite ipotecare prin intermediul a noua birouri teritoriale. Ralfi, Leasemart si Domenia au in total un numar de 475 angajati.

"Aceasta achizitie reprezinta o noua etapa a expansiunii GE in Europa Centrala si de Est", a declarat presedintele GE Money pentru Europa Centrala si de Est, Dmitri Stockton, citat in comunicat. "Romania are la ora actuala o economie in plina dezvoltare, care ofera numeroase oportunitati. Prin aceasta investitie, consideram ca exista oportunitati extraordinare pentru a construi o oferta foarte buna de servicii financiare destinate populatiei pe piata din Romania. Am fost profund impresionati de realizarile managementului si ale angajatilor, pana in prezent, in construirea unor companii de top pe segmentele respective de piata", a mai spus Dmitri Stockton.

GE Money opereaza, in prezent, in 23 de tari europene si detine active in valoare de aproximativ 73 miliarde dolari, in intreaga regiune, potrivit datelor oferite de companie. In Europa Centrala si de Est, GE Money detine banci si ofera servicii financiare pentru consumatorii din Polonia, Ungaria, Republica Ceha , Slovacia, Rusia si Turcia.

GE Money,una dintre diviziile globale de afaceri ale General Electric, cu active in valoare de 163 de miliarde dolari, este unul din liderii de pe piata serviciilor financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto in 51 de tari din intreaga lume. Cu sediul in Stamford, Connecticut, SUA, GE Money ofera produse precum emiterea de carduri de credit, oferirea de credite personale, emiterea de carduri bancare, solutii de finantare pentru autovehicule (credite si leasing) , credite ipotecare, carduri de credit pentru corporatii, solutii complete de finantare si asigurare pentru populatie.

Romanian-American Enterprise Fund (RAEF)este o corporatie privata din Statele Unite, creata de catre Institutia Prezidentiala a Statelor Unite si Congresul Statelor Unite, in 1994, in concordanta cu principiile Legii Suportului Democratiei Est Europene. Misiunea RAEF este de a promova libera initiativa si spiritul antreprenorial in Romania, prin investitii in companii mici si medii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri