Piata de fuziuni si achizitii din Romania a avut o evolutie buna in ultimii 2 ani comparativ cu regiunea, marcand cateva tranzactii de referinta, printre care achizitionarea de UniCredit a pachetului de actiuni detinut de actionarii minoritari, este de parere Bogdan Ion, CM Partner, EY Romania, potrivit Mediafax.

Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati romani, a decis in vara anului trecut sa iasa din actionariatul UniCredit Bank, iar grupul UniCredit a preluat participatia de 45% detinuta de omul de afaceri la banca din Romania. In consecinta, italienii au ajuns sa detina 95,6% din actiuni prin intermediul UniCredit Bank Austria.

In aceasta primavara UniCredit a lansat oferta si pentru ceilalti actionari minoritari ai bancii de pe vremea lui Tiriac. "In 2016 ne asteptam sa vedem tranzactii mijlocii si mari in sectorul bancar. De asemenea, probabil ca va continua intr-un ritm accelerat consolidarea sectorului serviciilor medicale. Restul sectoarelor vor ramane la fel de active ca si in anii precedenti, dar cu o tendinta crescatoare", spune Bogdan Ion, Country Manager Partner, EY Romania.

Sistemul bancar a ajuns anul trecut la 36 de banci, dar jumatate au o cota de piata de sub 1%, ceea ce a generat dezbateri privind nevoia de consolidare a sistemului.

Anul trecut, patru banci au disparut din statisticile BNR: Volksbank (preluata de Banca Transilvania), RBS (portofolii de retail si corporate preluate de UniCredit Bank), Millennium (cumparata de OTP Bank) si Montepio (exit). Si grupul cipriot Bank of Cyprus se afla in proces de lichidare a operatiunilor locale.

Sursa foto: Kevin George/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri