Directorul executiv al PPF Investments, fondul de investitii care a lansat o oferta de preluare a Romexterra, Michal Susak, sustine ca, in acest moment, un pret corect pentru bancile romanesti si cele din zona central si est europeana dubleaza valoarea contabila a unei actiuni.
In legatura cu evolutia ofertei de 8 lei/actiune, Susak a raspuns ca, in urma unei analize care a radiografiat bancile si sectorul financiar din Romania si din centrul si estul Europei, un "pret corect" dubleaza valoarea contabila a unei actiuni. "Ca orice alt investitor, am facut o evaluare. Am analizat bancile existente si sectorul financiar, nu numai din Romania, ci din centrul si estul Europei, am comparat alte achizitii care s-au realizat in regiune si am decis ca un pret de doua ori valoarea contabila (book value) reprezinta un pret corect si de aceea credem ca pretul platit de noi este echitabil," a spus Susak.

"Credem ca sectorul financiar are posibilitati mari de crestere in urmatorii ani in Romania. Speram ca investind in Romexterra sa obtinem profituri cat mai bune. Credem ca este un bun punct de plecare pentru noi si ca sectorul bancar se va consolida mai mult in urmatorii ani. De aceea am decis sa investim in acest sector, " a adaugat directorul general al PPF Investments, citat de NewsIn.

PPF Investments, fond de investitii cu sediul in Insula Jersey, a lansat, saptamana trecuta, in nume propriu si pentru alti investitori independenti, o oferta pentru preluarea pachetului integral (100%) al actiunilor Bancii Romexterra, la pretul brut de opt lei/actiune, potrivit unui comunicat al PPF. Oferta fondului de investitii cu sediul in Insula Jersey este valabila pana pe 6 octombrie 2006, orele 18.

PPF Investments a fost infiintat in 2005 si foloseste numele grupului financiar ceh PPF, detinut de omul de afaceri Petr Kellner, insa este independent de acesta, potrivit presei cehe. "Sunt cinci actionari. Petr Kellner este unul dintre cei cinci, dar detine o participatie minoritara," a spus Susak.

Cum este inregistrata in insula Jersey, cunoscut "paradis fiscal", PPF Investments nu si-a publicat actionariatul, insa este condus de un manager cu experienta, Michal Susak, fost director general al diviziei de investment banking a bancii de investitii CS First Boston (CSFB), sustine Czech Business Weekly. "S-ar putea ca managerii de la PPF Investments sa stranga un miliard de dolari - care este suma tintita de compania de investitii - insa este mult mai probabil ca sunt de fapt banii lui Kellner", se arata in articolul din Czech Business Weekly.

PPF Investments are birouri in Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina si a investit deja 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media, potrivit reprezentantilor sai.

Parteneriat cu MKB

"Nu detinem neaparat pachetul majoritar la firmele in care investim. Totusi, spre deosebire de investitorii de portofoliu, dorim sa luam parte la managementul companiilor. Cum MKB a anuntat deja ca are 55%, sansele noatre de a ajunge la 50% sunt foarte reduse", a mai declarat directorul general (CEO) al PPF Investments, citat de NewsIn.

"Bineinteles, daca ar dori sa ne vanda actiunile pe care le detin , sunt bineveniti, insa nu ma astept sa ni le vanda. Speram sa fim un partener bun pentru MKB pentru a face o buna gestiune a bancii care sa-i mareasca valoarea si astfel, sa ne recuperam investitia. Noi investim de obicei pentru o perioada de 3 - 5 ani. Acesta este orizontul obisnuit de investitie. Daca se va decide o majorare de capital la Romexterra, vom participa in mod sigur," a adaugat Susak.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri