Banca Transilvania a avut un profit net de 228,5 milioane lei in primul trimestru din 2016, mai mare cu 50,8% fata de perioada similara din 2015. Veniturile operationale au ajuns la 599,1 milioane lei, cu 10,7 % peste cele din T1 2015.

Imbunatatirea profitului vine in conditiile cresterii numarului de operatiuni derulate prin conturi BT cu peste 13%, in vreme ce ritmul de crestere al veniturilor din comisioane operationale a fost de 16 %. De asemenea, raportul credite/depozite a urcat de la 65% in decembrie 2015, la 69% la finalul primului trimestru al acestui an.

Activele Bancii Transilvania sunt de 46,1 miliarde lei, din care creditele nete reprezinta 25,5 miliarde lei, in crestere cu 1,5% fata de soldul creditelor nete la sfarsit de 2015.

Omer TetikPrimul trimestru din 2016 ne arata o crestere buna, sustenabila a creditarii si a numarului de operatiuni. Tinta noastra este sa folosim baza data de situatiile financiare solide prin investirea in proiecte noi, modernizarea retelei de unitati, digitalizare, automatizare si modernizarea fluxurilor, asa incat banca noastra sa devina un convenience store. Dorim sa crestem veniturile prin volume mai mari, fara a creste costurile pentru clienti - Omer Tetik, director general Banca Transilvania.

Banca Transilvania avea un portofoliu de 2,6 milioane carduri in T1 2016, care au generat tranzactii cu aproape 25% mai mari fata de perioada similara a anului precedent. Cota de piata a bancii privind volumul tranzactiilor cu carduri este de 19%. BT are 286.000 de carduri de credit.

AGA Banca Transilvania: Lionachescu in board, dividendele si distributia de actiuni gratuite, aprobate

Actionarii Banca Transilvania l-au ales pe Doru Lionachescu in Consiliul de Administratie, acesta urmand sa ocupe functia de administrator pana in aprilie 2018. Mutarea vine dupa ce BT Securities, compania de brokeraj a grupului financiar Banca Transilvania, a preluat activitatea de investment banking a Capital Partners, cea mai importanta firma romaneasca independenta de consultanta in domeniul M&A si Corporate Finance. Doru Lionachescu este fondatorul si presedintele Capital Partners.

In Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Banca Transilvania a fost aprobat un dividend brut de 0,39 lei pe actiune (randament 14,4%) si majorarea capitalului social cu 620 mil. lei prin emisiunea a 620 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 1 leu. Noile titluri vor fi acordate gratuit actionarilor existenti.

Actiunile Banca Transilvania cresteau cu 0,7%, pana la 2,72 lei/unitate, la startul sedintei bursiere de joi. Avand in vedere aceasta cotatie, banca este evaluata la 8,23 mld. lei (1,84 mld. euro). Banca Transilvania a crescut cu 12% pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri