Compania de asigurari Astra a intrat in mod oficial in faliment, dupa o decizie definitiva in acest sens a Curtii de Apel Bucuresti, iar Fondul de Garantare a Asiguratilor va incepe plata despagubirilor in cel mult doua saptamani, transmite News.ro.

La precedentul termen, din martie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 28 aprilie termenul de judecata in procesul prin care se judeca falimentul firmei de asigurari Astra.
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, in prima instanta, intrarea in faliment a societatii de asigurari. Curtea de Apel a respins, joi, apelurile la decizia Tribunalului formulate de societate si de actionari, in principal, mentinand decizia initiala.

Decizia judecatorilor Curtii de Apel, care este definitiva, este importanta pentru ca marcheaza debutul platii despagubirilor de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Fondul a transferat dosarele de la Astra si a deschis dosarele de dauna, insa nu a putut face plati pana la o sentinta definitiva privind falimentul. Potrivit informatiilor News.ro, platile vor incepe in cel mult doua saptamani.

Intrarea in faliment a Astra Asigurari a fost solicitata de catre Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), autoritatea de reglementare pe piata asigurarilor.

La intrarea in faliment, Astra avea in portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau polite RCA. In octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a transferat dosarele de dauna, de asigurare si bazele de date de la Astra.

FGA a aprobat, pana la 8 aprilie, 3.645 dosare de dauna pentru Astra Asigurari, cu o valoare la plata de 14,16 milioane lei, din totalul de 28.555 de cereri de plata primite.
Pe de alta parte, 24 de dosare au fost respinse, totalizand circa 60.000 lei. Alte 2.347 de dosare se afla in analiza, iar pentru 2.446 de dosare FGA a solicitat documente suplimentare posibililor creditori de asigurari ai Astra.

FGA poate efectua plati, in limita a 450.000 lei (circa 100.000 euro) pentru fiecare pagubit, doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si catre pagubitii care au depus cereri de plata si au dosarele complete.
.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri