ING Bank a decis si ea sa majoreze avansul la creditul ipotecar in lei de la 15% la 25%, urmand astfel directia altor noua banci din sistem care cer dupa adoptarea legii darii in plata avansuri mai mari de la clienti.

Oferta de credit ipotecar a ING Bank poate fi accesata pe o perioada de pana la 35 de ani, in limita a 900.000 lei (circa 200.000 euro). Venitul minim pentru a solicita un credit ipotecar este de 1.500 lei.

Cat te costa un credit ipotecar de la ING

Conform informatiilor de pe site-ul bancii, pana pe 30 iunie, clientii sunt scutiti de comisionul de analiza dosar, care era de 500 de lei, iar comisioanele de administrare a creditului, dar si cele de deschidere si gestiune a contului curent, sunt zero, cu un card de debit ING Card Complet atasat.

Dobanda perceputa de banca pentru un credit ipotecar este de 3,66% pe an, cu incheierea unei asigurari de viata, si de 3,96% pe an daca clientul nu incheie aceasta asigurare.

Tot in aceasta saptamana, cea mai mare banca dupa active din Romania - BCR - s-a alaturat bancilor care au luat masuri pe fondul promulgarii legii darii in plata si a marit avansul perceput in cazul contractarii unui credit ipotecar de la 15% la 35%.

Printre ultimele banci care au decis sa ia masuri de crestere a avansurilor se numara Alpha Bank si BRD. Astfel, banca greceasca a crescut avansul perceput la imprumuturile in lei si in euro la pragul de 30%, respectiv 40%, in timp ce banca detinuta de francezii de la Societe Generale a ales sa majoreze avansul doar pentru imprumuturile in lei cu o valoare mai mica de 250.000 de euro - pragul pana la care se aplica darea in plata - la 35%.

Alte banci care au ales sa majoreze avansul cerut clientilor la contractarea unui credit sunt Raiffeisen, Bancpost, Banca Romaneasca, Intesa San Paolo, Garanti Bank si CEC Bank. Avansul minim pentru creditele imobiliare in lei era de 15%, iar pentru creditul ipotecar in euro de 25%, potrivit reglementarilor BNR.

Banca Transilvania este una dintre marile banci care nu au luat inca o decizie de a creste avansul la creditele ipotecare.

Sursa foto: captura site ING

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri