Unicredit Bank va majora incepand cu data de 16 mai avansul pentru creditele imobiliare si ipotecare la 25%, de la 15% pentru finantarile in lei, respectiv 20% pentru cele in euro, dupa ce legea privind darea in plata va intra in vigoare vineri, fiind a zecea banca din sistem care anunta inasprirea conditiilor de creditare.

Creditul ipotecar, imobiliar de achizitie sau de constructie va fi acordat de catre Unicredit Bank cu un avans minim de 25%, atat pentru creditele in lei cat si pentru cele in euro, conform News.ro


"Aceasta decizie a fost adoptata in urma analizelor interne pe care le-am realizat ca urmare a intrarii in vigoare a legii darii in plata. Monitorizam cu atentie evolutia pietei imobiliare si consecintele adoptarii legii darii in plata", au declarat joi reprezentantii institutiei de credit.

UniCredit subliniaza ca intentioneaza sa sustina in continuare cererea de finantari ipotecare, atat prin programul Prima Casa, pentru care spera suplimentarea fondurilor, cat si prin finantarile de credite ipotecare cu avans de 25%.

"Credem ca acest produs ipotecar oferit de UniCredit Bank ramane in continuare printre cele mai competitive din piata", au comentat oficialii bancii.

Conditiile de creditare au fost inasprite de noua banci pana la momentul actual

Pana la acest moment, noua banci au inasprit deja conditiile de creditare pe fondul aparitiei darii in plata, majorand in general avansul pentru creditele imobiliare la circa 30%-40%.

Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost si Intesa Sanpaolo Bank au majorat avansul la creditele ipotecare inainte ca legea darii in plata sa fie votata, iar BRD si Alpha Bank au aplicat masurile la putin timp dupa votarea legii in Camera Deputatilor, pe13 aprilie.

Totodata, banca de stat CEC Bank a anuntat saptamana trecuta ca mareste la 30% avansul la creditele imobiliare si majoreaza marja de dobanda la imprumuturi cu 1 punct procentual in cazul creditelor in lei si cu 2 puncte procentuale la cele in valuta.

BCR a majorat luni avansul la creditele ipotecare de la 15% la 35%, cumulat cu reducerea perioadei de finantare de la maxim 30 de ani la 25 de ani.

Legea darii in plata va intra in vigoare vineri, 13 mai.

Majoritatea bancilor au anuntat ca vor contesta in instanta notificarile de dare in plata, respectiv aspectele de neconstitutionalitate ale legii, care vizeaza in principal aplicarea retroactiva si incalcarea dreptului de proprietate.

Persoanele care vor putea beneficia de aceasta lege trebuie sa fie consumatori persoane fizice, cu credite imobiliare/ipotecare de maxim 250.000 de euro, inclusiv credite de nevoi personale cu ipoteca, conditia fiind ca finantarile sa fi fost contractate pentru achizitia, constructia, extinderea, modernizarea, amenajarea sau reabilitarea unui imobil cu destinatia de locuinta sau garantia sa include cel putin un imobil cu destinatia de locuinta.

De asemenea, se aplica si debitorilor care au fost deja executati silit de catre banci, pentru a le fi sterse datoriile ramase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri