Banca Transilvania, ING Bank si Raiffeisen Bank sunt bancile care au vandut cele mai multe carduri pe piata din Romania si care au inregistrat cele mai mari tranzactii electronice.

Astfel, Banca Transilvania a emis 396.487 de carduri de debit noi anul trecut, cardul de debit Visa Electron fiind astfel cel mai vandut din piata. Totodata, banca a inregistrat 29,4 milioane de tranzactii in valoare de 3 miliarde lei in 2015.

Raiffeisen Bank a avut cel mai vandut card de credit, MasterCard Standard, cu 84.772 de carduri emise in 2015, potrivit Asociatiei de Plati Electronice din Romania, care a premiat liderii platilor electronice din Romania in cadrul unei gale care a marcat implinirea a 15 ani de existenta a platformei online NoCash.

ING Bank este emitentul cu cele mai active carduri, cu o medie de 57 de tranzactii per card pe an. De asemenea, prin aplicatia bancii de mobile banking s-au realizat 2,5 milioane de tranzactii in valoare de 700 milioane euro, anul trecut.

Sursa foto: A. and I. Kruk/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri