BCR Asset Management va suspenda astazi activitatea celor trei fonduri de investitii pe care le administreaza pentru transferul activelor la noul depozitar, care va fi Banca Comerciala Romana.
Emiterea si rascumpararea de unitati de fond la BCR Clasic, BCR Dinamic, BCR Expert vor fi suspendate pe 29 septembrie, pentru o zi, pentru a fi transferate de la depozitarul actual, ING Bank N.V. Amsterdam, sucursala Bucuresti la noul depozitar, care este Banca Comerciala Romana.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat, pe 22 septembrie 2006, schimbarea depozitarului actual si a avizat Banca Comerciala Romana ca fiind noul depozitar al activelor fondurilor deschise de investitii BCR Clasic, BCR Dinamic si BCR Expert.

SAI BCR Asset Management se situeaza pe primul loc pe piata fondurilor de investitii din Romania, cu o cota de 20,59%. La finalul lunii august, BCR Asset Management gestiona active de peste 102 milioane lei (aproape 30 milioane euro), in crestere cu 59,3% fata de sfarsitul anului 2005, cand se cifrau la peste 64 milioane lei (17,86 milioane euro), potrivit datelor SAI Asset Management.

Potrivit datelor UNOPC, incepand din luna august 2006, BCR Dinamic, care este un fond de investitii diversificat, are cel mai mare volum de active sub administrare, de peste 64,4 milioane lei, cu o cota de piata de 12,98%. BCR Clasic, fond de obligatiuni, ocupa pozitia a sasea in clasament, cu active de peste 27,5 milioane lei si o cota de piata de 5,54%. Cel de-al treilea fond administrat de BCR Asset Management, BCR Expert, fond de actiuni, are active de peste 10,2 milioane lei si detine o cota de piata de 2,07%.

BCR este cea mai importanta banca din Romania si gestiona active de 10,33 miliarde euro la jumatatea anului 2006. Banca are in prezent 449 sucursale si agentii in intreaga tara, avand unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Numarul clientilor BCR este de peste patru milioane, din care 90% sunt clienti din randul populatiei, conform informatiilor oferite de banca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri