Legea darii in plata a intrat in vigoare astazi, pe data de 13 mai, si au si aparut deja primele probleme. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a solicitat Ministerului Finantelor un punct de vedere privind obligatia platii de catre persoanele care dau bancii in plata un imobil a impozitului pentru tranzactia prin care fac transferul de proprietate.

Solicitarea vine dupa intrarea in vigoare a legii darii in plata, in conditiile in care notarii au avut la dispozitie 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial pentru a cere acest punct de vedere, conform News.ro

"Avand in vedere impactul social al Legii nr.77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, precum si dezbaterile existente in spatiul public cu privire la neplata impozitului pe venitul din transferul bunurilor din patrimoniul personal in aplicarea acestei legi, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a solicitat Ministerului Finantelor Publice un punct de vedere cu privire la obligativitatea platii de catre transmitator a acestui impozit la incheierea actelor de dare in plata, in conditiile Legii nr.77/2016", se arata intr-un comunicat al organizatiei notarilor.

Uniunea precizeaza ca punctul de vedere al Finantelor va fi comunicat tuturor notarilor publici pentru a aplica prevederile actului normativ in mod unitar.

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat luni, pentru News.ro, ca taxele pentru contractul de transfer al proprietatii de la debitor catre banca trebuie sa tina cont de listele de preturi ale imobilielor pe care le au notarii.

"Pentru un apartament care valoreaza 45.000 de euro, dupa estimarile mele, toate taxele ar trebui sa fie de maxim 4.000 de lei, cu tot cu notarul", a mentionat Piperea.

Sursa foto: Peshkova / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri