Banca Transilvania anunta avansuri mai mari la creditele cu garantie imobiliara, dar segmenteaza clientii in functie de prima locuinta si stabileste un plafon de diferentiere. Avansul creste nesemnificativ daca un client vrea sa isi cumpere pe credit prima locuinta, iar imprumutul nu este mai mare de 125.000 euro.

"Pe fondul cresterii riscurilor activitatii bancare, generate de legea darii in plata, Banca Transilvania creste avansul la creditele cu garantie imobiliara. In acelasi timp, BT a decis sa ii sustina, in continuare, pe cei care doresc sa achizitioneze prima locuinta prin stabilirea unor conditii de avans mai relaxate. Astfel, in cazul achizitiei de locuinte, noile intervale de avans pentru credite imobiliare, incep de la 20% in cazul persoanelor care achizitioneaza prima locuinta si ajung pana la 35%, in functie de moneda si tipul garantiei", anunta banca intr-un comunicat.

Astfel, persoanele care vor sa isi cumpere prima locuinta si vor accesa un imprumut pana in 125.000 de euro (echivalent in lei) de la Banca Transilvania vor avea nevoie de un avans de numai 20%, cu doar 5% mai mare fata de avansurile cerute de banci inaintea adoptarii darii in plata la imprumuturile in lei.

Pe de alta parte, in cazul imprumuturilor in lei, care nu se incadreaza in conditiile de prima locuinta si in limita a 125.000 euro, avansul cerut de Banca Transilvania va fi de 25%. In cazul imprumuturilor in euro, avansul standard porneste de la 30%.

Noile cerinte ale Bancii Transilvania sunt valabile de luni, 16 mai, si se vor aplica doar creditelor pentru care vor fi inregistratre cereri la banca incepand cu respectiva data.

Ce avansuri percep marile banci la creditul ipotecar standard in lei

  • BCR - avansul minim la creditul ipotecar in lei: 35%
  • BRD - avansul minim la creditul ipotecar in lei: 35%
  • Raiffeisen Bank - avansul minim la creditul ipotecar in lei: 35%
  • ING Bank - avansul minim la creditul ipotecar in lei: 25%
  • Bancpost - avansul minim la creditul ipotecar in lei: 33%
  • CEC Bank - avansul minim la creditul ipotecar in lei: 30%
  • Alpha Bank - avansul minim la creditul ipotecar in lei: 30%
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri