Tarifele pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) au crescut la finele anului trecut, pentru ca in perioada anterioare erau, asa cum se spune de "dumping" si a trebuit sa facem un salt de la un nivel minim la unul rezonabil, a declarat Marius Vorniceanu, vicepresedinte - sectorul asigurari, in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), la FIAR 2016.

"Sfarsitul anului 2015 si inceputul lui 2016 a dus la cresteri semnificative de tarife pentru anumite categorii de consumatori, iar cei mai vocali au fost transportatorii. Noi stim care sunt cauzele care au condus la cresterea semnificativa a tarifelor. Sunt o serie de factori, precum faptul ca am asistat la un restart al pietei dupa o curatire a acesteia, printr-o serie de actiuni care au vizat societatile care nu si-au indeplinit corespunzator obligatiile", a declarat Marius Vorniceanu (foto).

Vicepresedintele ASF a mai spus ca "odata cu intrarea in vigoare a Solvency II, piata asigurarilor a trecut la o alta etapa de dezvoltare si a fost necesara o reconsiderare a riscurilor in ceea ce priveste necesitatea de capital a societatilor, care inainte a condus la pierderi substantiale pe RCA. Din acest motiv au avut loc cresteri de tarife, mai ales ca in perioada anterioare erau de dumping a trebuit sa facem un salt de la un nivel minim la unul rezonabil".

Sursa foto: MediaXprimm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri