Actionarii bancii Romexterra sunt convocati pe 16 octombrie pentru a decide componenta noului consiliu de administratie si reducerea numarului de membri al acestuia de la 11 la sapte, potrivit unui anunt publicat de banca in Monitorul Oficial.

Adunarea generala a actionarilor (AGA) din 16 octombrie mai are pe ordinea de zi si propunerea de transformare a consiliului de directie in comitet de directie, care va avea tot trei membri, respectiv presedintele si vicepresedintii bancii.

Este de asteptat ca in noul consiliu de administratie sa fie propusi reprezentanti din partea noului actionar majoritar al Romexterra, banca ungara MKB, care a strans, in urma unei oferte de cumparare facuta actionarilor, 55,3% din actiunile bancii, potrivit reprezentantilor Romexterra. De asemenea, in functie de numarul de actiuni pe care le va cumpara, si fondul de investitii PPF Investments ar putea avea reprezentanti in consiliul de administratie.

PPF Investments a lansat in urma cu o saptamana oferta de achizitionare a intregului pachet de actiuni Romexterra, la un pret brut de opt lei bucata, iar oferta este valabila pana pe 6 octombrie. In prima zi dupa lansarea ofertei de cumparare a actiunilor Romexterra de catre PPF Investments, 3,5% din actionarii bancii si-au vandut actiunile catre fondul de investitii, au informat reprezentantii PPF.

PPF Investments a anuntat de altfel ca doreste sa se implice in managementul bancii Romexterra. "Spre deosebire de investitorii de portofoliu, dorim sa luam parte la managementul companiilor. Speram sa fim un partener bun pentru MKB pentru a face o buna gestiune a bancii care sa-i mareasca valoarea si astfel, sa ne recuperam investitia", a declarat recent pentru NewsIn, directorul general al PPF Investments, Michal Susak.

Actionarii vor vota, de asemenea, propunerea de mutare a birourilor administrative ale bancii in cladirea Millenium, din zona Armeneasca a Capitalei, locatie care se afla inca in constructie, dar este prevazuta sa fie finalizata la sfarsitul anului, potrivit reprezentantilor bancii. Sediul social al Romexterra Bank este in Targu Mures, insa sediul administrativ este in Bucuresti.

Actionarii sunt chemati pentru o alta AGA pe 14 octombrie, iar pe ordinea de zi sunt trecute raportul consiliului de administratie privind indeplinirea mandatului de atragere a unui investitor strategic si raportul cenzorilor asupra situatiilor financiare la 30 iunie 2006, potrivit unui alt anunts de convocare publicat in Monitorul Oficial. Ambele adunari generale ale actionarilor vor avea loc in Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti.

Cu active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro) la jumatatea acestui an, Romexterra are o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri