Ministerul Finantelor Publice va efectua la jumatatea anului o analiza calitativa a cheltuirii banilor publici, inclusiv in sistemul sanitar, vizand raportul costuri - rezultate, a declarat duminica ministrul de resort, Anca Dragu, precizand ca este mai mult decat un audit, mai curand un program de “terapie intensiva”.

“La jumatatea anului vom avea la Ministerul Finantelor o analiza a eficientei cheltuirii banilor publici, care va cuprinde si un program de la Ministerul Sanatatii. Cred ca este un program de terapie intensiva pe care il am la minister”, a afirmat Dragu intr-o emisiune la Digi24, potrivit News.ro.

Ea a fost intrebata daca exista la nivelul Guvernului o imagine de ansamblu a risipei banului public din sistemul sanitar, in contextul scandalului din sanatate privind dezinfectantii diluati furnizati de Hexi Pharma in spitale.

Ministrul a punctat ca Executivul are o imagine asupra banilor care se aloca in sanatate, dar si perceptia ca, desi domeniul este finantat destul de bine, exista multe nevoi si multe lipsuri.

“Ceea ce am constatat odata cu preluarea mandatului a fost lipsa analizei eficientei folosirii banului public, aceasta analiza nu se face in Romania”, a mai spus Dragu.

Ea a subliniat ca analiza calitativa va fi realizata de o unitate din minister, pentru care este in curs de recrutare a personalului, urmand ca primele rapoarte sa fie disponibile undeva in luna iulie.

In privinta regulii care se aplica la licitatii, unde sunt desemnati castigatorii in functie de cel mai mic pret oferit, Dragu spune ca aceasta este schimbata in noul pachet de legi privind achizitiile publice.

“Este o regula importanta, care aduce in discutie si calitatea, pentru ca am constatat in practica de multe ori ca nu cel mai ieftin produs este cel care ne trebuie si atunci autoritatile contractante au fost puse de multe ori in aceasta situatie de a fi nevoita sa lucreze cu material produse care nu satisfac nevoile de calitate, dar pe care trebuia sa le achizitioneze din acest considerent”, a conchis ministrul.

Sursa foto: Romolo Tavani/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri