Taxele si impozitele datorate Fiscului ar putea fi platite de persoanele fizice pe platforma online Ghiseul.ro. Acest lucru ar putea fi posibil din toamna, urmand ca ANAF sa se inregistreze pe platforma si sa fie selectata banca prin care se vor realiza platile, a declarat luni ministru Finantelor, Anca Dragu.

“Avand in vedere numarul mare de solicitari pentru plata taxelor online, ANAF a demarat procedurile si speram ca din toamna acest lucru sa fie posibil cel putin la nivelul persoanelor fizice”, a afirmat Dragu la conferinta de aniversare a cinci ani de activitate a platformei de plati online.
Ea a precizat ca ministerul lucreaza in paralel la doua etape necesare aderarii la sistemul de plata electronica, respectiv selectarea bancii prin care sa se efectueze platile online si inregistrarea efectiva a ANAF pe platforma, conform News.ro

“Am demarat ambele actiuni in paralel si, in acest moment, avem deja grupe de lucru din partea Trezoreriei si a ANAF pentru caietul de sarcini si pentru identificarea aspectelor tehnice la nivelul IT, pe care trebuie sa le solutionam in perioada imediat urmatoare”, a punctat Dragu.

Ministrul spune ca sunt aspecte tehnice si juridice care trebuie avute in vedere, luand in considerare ca datele privind taxele si impozitele pe care le are de platit un contribuabil au un caracter secret.

Astfel, ANAF va furniza in platforma Informatiile de plata la 24 de ore dupa deschiderea contului pe Ghiseul.ro, iar stingerea creantelor se va efectua in maxim cinci zile de la efectuarea platii.

In prezent, taxele si impozitele pot fi achitate in numerar la casieriile trezoreriilor, prin virament bancar (ordin de plata sau internet banking) si prin mandat postal.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri