4finance Holding, unul dintre grupurile europene active pe zona de imprumuturi pe termen scurt, acordate online, a primit aprobarea autoritatilor din Bulgaria pentru preluarea TBI Bank, institutie de credit care are cinci unitati si in Romania. 4finance, care era deja prezenta pe piata romaneasca prin platforma de imprumuturi rapide online, este condusa de fostul CEO al Bancpost, George Georgakopoulos.

Banca Nationala a Bulgariei a avizat preluarea TBI Bank EAD de catre 4finance Holding, prin achizitia integrala a pachetului de actiuni la TBIF Financial Services B.V. Tranzactia s-ar putea inchide in iulie, iar pretul de achizitie este de circa 75 milioane de euro, dar poate fi revizuit dupa auditarea rezultatelor financiare.

TBI are operatiuni in Romania si Bulgaria si are active de 279 milioane de euro (la 31 martie), dintre care 169 milioane de euro in credite de retail. Banca se finanteaza preponderent prin depozitele populatiei, care insumeaza 178 milioane de euro (83% din pasive la 31 martie), in contextul in care banca a oferit unele dintre cele mai mari dobanzi din piata la depozite, atat in euro, cat si la lei.

TBI Bank a raportat in primul trimestru un profit net de 4 milioane de euro, dar rezultatul nu este auditat si exclude unele active non-bancare.

4finance, condusa de fostul presedinte al Bancpost

4finance este un grupul leton de consumer finance, prezent pe piata din Romania de la mijlocul anului trecut prin platforma de imprumuturi rapide online Zaplo.ro. Zaplo ofera imprumuri de 150 – 1.500 de lei pentru perioade de 5-30 de zile, la dobanzi peste media pietei.

Grupul leton, infiintat in 2008, este prezent in 15 tari, iar pana in prezent a acordat peste 10 milioane de finantari, imprumuturi cu rambursare unica, linii de credit si imprumuturi cu rambursare in rate. Valoarea totala a acestor finantari se ridica la peste 3 miliarde de euro.

In UE, 4finance este prezent in Romania, Bulgaria, Suedia, Danemarca, Finlanda, Spania, Polonia, Cehia, Letonia, Lituania. De asemenea, grupul are operatiuni si in Armenia, Georgia, Mexic, Argentina si SUA.

4finance este condusa de George Georgakopoulos, fostul presedinte al Bancpost. Georgakopoulos a condus banca din Romania a grupului elen Eurobank din 2007 si a parasit aceasta pozitie in aprilie anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri