Inspectorii ANAF au intensificat actiunile de control la nivel national, pe fondul cresterii consumului de bunuri si servicii, fiind vizat in special firmele care activeaza in comert si hoteluri, restaurante, cafenele (Horeca), potrivit unui comunicat publicat joi.

Aceasta actiune are loc separat de investigarea marilor cazuri de evaziune fiscala, care vizeaza persoanele si firmele care au inselat statul cu sume considerabile de bani, conform News.ro

Potrivit ANAF, sunt vizate in special firmele din domeniul recoltarii cerealelor, moraritului si panificatiei, centre comerciale angro, restaurante, baruri, cluburi, zone cu aglomerare de comercianti en-detail.

In plus, inspectorii Directiei Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF vor controla si firmele de prestari de servicii direct catre populatie din domeniul turistic, medical, reparatii auto si curierat. Actiunile de monitorizare si control vor fi efectuate inclusiv in zile de sambata si duminica.


”In pregatirea actiunilor de control, vor fi valorificate petitiile/sesizarile si informatiile disponibile in bazele de date cu privire la valoarea platilor in trezorerie”, se arata in comunicat.

Ce se va urmari in selectarea firmelor vizate

In selectarea firmelor vizate, inspectorii ANAF vor avea in vedere inclusiv informatiile obtinute in cadrul altor operatiuni desfasurate de ANAF,precum Cristal, Venus, Hermes si Helios.

Recent, Fiscul a anuntat ca a confiscat 15,5 tone de legume-fructe si 3,6 tone de bauturi alcoolice in cadrul operatiunii Helios, a suspendat activitatea a zece comercianti, iar valoarea amenzilor si bunurilor confiscate s-a ridicat la 2,1 milioane lei.

Potrivit estimarilor Consiliului Fiscal, statul roman pierde 17 miliarde de euro in fiecare an doar din evaziunea fiscala din neplata TVA.
Actiunile Fiscului vin pe fondul incasarilor slabe la buget din primele luni ale acestui an.

Executia bugetara la patru luni, publicata de Ministerul Finantelor, arata ca veniturile bugetului general consolidat au scazut in perioada ianuarie - aprilie cu 2,8% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 73,9 miliarde lei.

Cel mai mare declin s-a inregistrat, dupa primele patru luni, la incasarile din TVA, care au scazut cu 8,8% fata de perioada echivalenta a anului trecut.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri