BCR, aflata in litigiu cu o firma de consultanta, este suspectata de posibile fapte de spalare de bani. Curtea de Apel Bucuresti a decis sa sesizeze DIICOT pentru a continua cercetarile in acest caz, conform News.ro

"In baza articolului 267 din Codul Penal, sesizeaza organul de urmarire penala in privinta efecuarii unor verificari privind potentialele infractiuni de spalare a banilor de catre Banca Comerciala Romana SA, constand in dobandirea imobilelor active situate in satul Tancabesti, comuna Snagov, judetul Ilfov compuse din 15 loturi de teren adiacente cu o suprafata totala de 59.679 metri patrati, conform procesului verbal de licitatie publica nr. 1870/23.05.2014 si respectiv a activului Silver Mountain, situat in Poiana Brasov, judetul Brasov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, doua spatii comerciale, cladire multifunctionala - Restaurant, Club, Spa & Fitness, drumuri de acces, spatii verzi si teren excedentar in suprafata de 206.500 de metri patrati si bunuri mobile care deservesc activul, conform procesului verbal de licitatie nr. 1873/23.05.2016”, se arata in minuta instantei din 10 iunie 2016.

Judecatorii mai arata ca o copie a dosarului de instanta nr. 2428/2/2016 se va inainta si parchetului competent, respectiv Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT pentru a fi atasata la dosarul inregistrat pe rolul acestei institutii, ca urmare a solutiei de declinare cuprinse in ordonanta din 27 ianuarie 2016 din dosarul nr. 680/P/2015 al DNA - Sectia de Combatere a Coruptiei.

Decizia instantei vine dupa ce, pe 7 aprilie 2016, firma Insolvency Recovery Solutions SRL a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate nelegalitatea solutiei de clasare data de procurorii DNA in cazul BCR si a altei societati de Insolventa, Euro Insol, administrata de Remus Borza.
Insolvency Recovery Solutions SRL a functionat pana anul acesta in Bucuresti, cand a fost radiata, iar o alta firma, cu acelasi nume, a fost infiintata la Iasi. Ea are ca obiect de activitate "activitati de consultanta pentru afaceri si management”.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Insolvency Recovery Solutions SRL, infiintata la Iasi, este condusa de avocatul George Firicel Mitrasca. Numele acestuia apare in dosarul judecatorului Mircea Moldovan, condamnat la 12 ani si doua luni de inchisoare in dosarul omului de afaceri Dan Adamescu, acuzat ca platea judecatori pentru a obtine solutii favorabile in dosare de insolventa.

"In data de 12.08.2013, Preda Ilie i-a transmis reprezentantului SC Suport Colect SRL, Mitrasca George-Firicel, ca, sprijinit de judecatorul Moldovan Mircea, a obtinut un dosar de insolventa a carui procedura de insolventa va fi deschisa incepand cu 01.09.2013, iar la data de 13.09.2013, Preda Ilie a contactat-o pe ... din cadrul SC Suport Colect SRL, comunicandu-i ca numarul dosarului este 30408/3/2013, cu termen la data de 08.10.2013", se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva a judecatorului Moldovan.

BCR: Banca nu a fost citata pana la aceasta data in niciun dosar penal, acuzatia de spalare de bani e nefondata

Banca Comerciala Romana (BCR) nu a fost citata pana luni in niciun dosar penal, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dat vineri o decizie prin care cerea DIICOT sa verifice potentiale infractiuni de spalare de bani in care ar fi implicati oficiali ai bancii in legatura cu mai multe loturi de teren din Snagov si complexul Silver Mountain din Poiana Brasov, institutia de credit precizand ca o firma de insolventa cu care BCR se judeca pentru recuperarea unei sume de 1 milion de euro incasate nejustificat a facut o plangere cu “rea credinta”, acuzand banca de spalare de bani.

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri, in urma unei plangeri depuse de o firma de insolventa, sa sesizeze organul de urmarire penala pentru a verifica potentiale infractiuni de spalare a banilor de catre BCR.

Acestea ar fi constat in “dobandirea imobilelor active situate in satul Tancabesti, comuna Snagov, judetul Ilfov, compus din 15 loturi de teren adiacente cu o suprafata totala de 59.679 metri patrati, conform procesului verbal de licitatie publica nr.1870/23.05.2014 si respectiv a activului Silver Mountain, situat in Poiana Brasov, judetul Brasov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, 2 spatii comerciale, cladire multifunctionala - Restaurant, Club, Spa & Fitness), drumuri de acces, spatii verzi si teren excedentar in suprafata de 206.500 metri patrati si bunuri mobile care deservesc activul”, potrivit deciziei instantei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri