Cheltuielile cu taxe, impozite si contributii sociale au crescut in 2015 la 19% din bugetele familiilor, de la 16% in 2014. Bucurestenii si banatenii platesc cel mai mult, iar moldovenii achita cel mai putin, arata statisticile oficiale, conform Adevarul.ro

In Romania anului 2015, familiile au platit, in medie, 446 de lei ca taxe, impozite si contributii sociale, ceea ce reprezinta 19% din bugetul disponibil, arata datele prezentate de Institutul National de Statistica (INS) in studiul „Coordonate ale nivelului de trai in Romania“, consultat de „Adevarul“.

In 2014, cheltuiala medie cu taxe, impozite si contributii sociale fusese de 378,3 lei lunar, reprezentand 16,7% din bugetul disponibil. In anul 2012, impozitele si taxele insemnau 16,3% din totalul cheltuielilor, iar in 2013 – 16,6%.

„In anul 2015, impozitele asupra veniturilor, contributiile la bugetele de asigurari sociale, cotizatiile si alte impozite si taxe, au detinut o pondere de 19,0% din cheltuielile totale, ridicandu-se in medie la suma de 446,1 lei lunar pe o gospodarie. Impozitul pe salariu a reprezentat 39,5% (38,8% in 2014), iar contributiile de asigurari sociale – pentru pensie, la fondul de somaj si pentru asigurarile de sanatate – au reprezentat 56,3% (56,5% in 2014)“, noteaza autorii studiului.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri