ANAF va achizitiona, cu 30 de milioane de euro, un sistem IT ce va gestiona integrat toate informatiile fiscale referitoare la toti contribuabilii, implementarea sistemului urmand a dura aproximativ doi ani, a declarat presedintele institutiei, Dragos Doros.

”Noi implementam acum programul RAMP, unde achizitiile noastre se cifreaza la 80-100 de milioane de euro, pana se finalizeaza programul. Anul acesta o sa cumparam sistemul IT, care este in jur de 30 de milioane de euro. Il rulam pe o perioada de test de doi-trei ani si apoi o sa-l punem in functiune. Lucrurile se intampla, dar nu sunt simple, nu sunt usoare si nu sunt peste noapte”, a spus Doros, prezent la adunarea generala a Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), conform NEws.ro

Seful institutiei a mentionat ca ANAF trebuie sa faca achizitii, proceduri, pentru a-si schimba modul de administrare, de analiza, de stocare a datelor si de folosire a acestor date.

”Cea mai mare provocare este analiza a ceea ce se cheama big data – analiza de risc automatizata si o cantitate de date cat mai mare care sa ne dea cat mai multe informatii. Asta inseamna viitorul unei administratii performante”, a afirmat Doros.

Proiectul RAMP, care include si achizitia acestui soft, are o valoare totala de 70 milioane euro si se va incheia in anul 2019, jumatate din achizitii fiind deja realizate.

In prezent se deruleaza procedura de achizitie a softului integrat care va gestiona mare parte din informatiile fiscale detinute de ANAF.Fiscul a primit sase oferte din partea unor firme importante, licitatia urmand a se finaliza pana la sfarsitul anului.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza Adunarea generala a Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), in perioada 7-8 iulie 2016, perioada care coincide cu aniversarea a 20 de ani de existenta a organizatiei. La eveniment se semneaza acordul cadru de cooperare dintre IOTA si Directia Generala Taxare si Uniune Vamala (DG TAXUD) din cadrul Comisiei Europene. IOTA reuneste administratiile fiscale din 46 de tari, iar Romania este membru cu drepturi depline din 1998. Misiunea IOTA este de a furniza un forum de discutii pe problematici fiscale pentru tarile membre, promovarea cooperarii intre administratiile fiscale europene si sustinerea dezvoltarii acestora in acord cu nevoile fiecareia. ANAF a detinut presedintia IOTA in perioada iulie 2015-iulie 2016.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri