Banca Centrala Europeana a decis sa lase nemodificate dobanzile, in conformitate cu asteptarile analistilor, in conditiile in care incearca sa stimuleze crestere economica si inflatia cu credite ieftine, conform Reuters.

Decizia a fost anticipata de toti cei 45 de analisti intervievati de Reuters. In luna martie, BCE a redus dobanda la depozite mai mult in teritoriu negativ, a extins achizitiile de obligatiuni si a oferit o noua facilitate de credite ieftine pentru banci, conform News.ro

Banca centrala anticipeaza ca dobanzile vor ramane la actualul nivel extrem de scazut o lunga perioada de timp. Programul de achizitii de obligatiuni, in valoare de 80 de miliarde de euro pe luna, va continua cel putin pana in martie 2017, pana cand BCE va observa ca inflatia se apropie de tinta oficiala de aproape 2%.

La sedinta de joi, decizia a decis sa mentina dobanda pentru depozitele overnight la -0,4%. Dobanda de refinantare, care determina costul creditelor in economie, a ramas la nivelul zero, iar rata pentru facilitatea marginala de creditare la 0,25%.

Investitorii asteapta conferinta de presa a presedintelui BCE Mario Draghi, pentru comentarii legate de impactul deciziei britanicilor de iesire din Uniunea Europeana, situatia bancilor din Italia si dificultatile de a gasi suficiente obligatiuni pentru achizitii in cadrul programului de suplimentare a lichiditatilor.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri