Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat planul de redresare financiara a City Insurance cu scopul de a conduce la restabilirea situatiei financiare a societatii de asigurare, pana la data de 31 decembrie 2016 si include, printre altelele, majorarea capitalului social cu 30 milioane euro, printr-un imprumut subordonat al actionarilor.

In principal, planul aprobat de ASF cuprinde:

  • Efectuarea si depunerea Raportului de audit intocmit potrivit contractului cu Deloitte, pana la 30 septembrie 2016;
  • Majorarea capitalului social cu 30 milioane euro, printr-un imprumut subordonat al actionarilor, pana la 30 septembrie 2016;
  • Recuperarea imprumuturilor acordate de City Insurance unor societati afiliate (City Invest), partenerilor (Unity Broker) sau altor terti, in valoare de 39 milioane euro;
  • Sindicalizarea tratatelor de reasigurare de tip cota-parte pentru asigurarea RCA;
  • Restructurarea completa a programului de incheiere a unui nou tratat cu reasiguratori supravegheati in sistem echivalent Solvency II.

Societatea se obliga sa aduca la cunostinta tuturor creditorilor cunoscuti, in termen de cel mult 5 zile de la data primirii Deciziei, masurile dispuse de catre ASF. Aceste masuri nu influenteaza obiectul de activitate a societatii City Insurance S.A. Toate politele emise sunt si raman valabile de la momentul emiterii pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite de asigurare, arata ASF intr-un comunicat de presa.

Jumatate dintre cele 10 societati de asigurare autorizate sa subscrie polite RCA in cursul anului 2015, si anume: Asirom, Astra, Carpatica Asig, City Insurance si Euroins au inregistrat pierderi in suma totala de 586,5 milioane de lei, reprezentand aproape 80% din pierderile de pe piata. Cele cinci societati mentionate au concentrat anul trecut peste 70% din piata asigurarilor RCA.

Euroins si Carpatica Asig, care subscriu polite RCA in proportie de peste 90% din totalul portofoliilor, au avut in 2015 si cele mai mari pierderi, adica 300 milioane de lei si, respectiv, 204,4 milioane de lei. La City Insurance pierderea a fost de 5 mil. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri