HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania au anuntat ca mentin tinta de finalizare a procesului de fuziune pentru sfarsitul primului semestru din 2007, rectificand un comunicat remis, vineri, in care era trecut ca termen de finalizare sfarsitul anului 2007, potrivit unui comunicat al celor doua banci.
Dupa numirea lui Dan Pascariu in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie (in prezent, Presedinte si CEO al HVB Tiriac Bank) si Rasvan Radu in functia de Presedinte Executiv (in prezent, Presedinte Executiv al UniCredit Romania), s-au stabilit urmatoarele etape ale procesului de integrare dintre cele doua banci.

Astfel, au fost nominalizati membrii Comitetului de Directie: Manuela Plapcianu, Membru Executiv al Comitetului de Directie responsabil de Retail (in prezent ocupa aceeasi pozitie in cadrul HVB Tiriac Bank), Melih Mengu, Membru Executiv al Comitetului de Directie responsabil de Corporate (CEO al UniCredit Leasing Romania pana in vara acestui an), Andreas Gschwenter, Membru Executiv al Comitetului de Directie responsabil de Global Banking Services (in prezent: Chief Operating Officer in cadrul HVB Tiriac Bank) si Marco Cravario, Chief Financial Officer (in prezent: Director International Business Development si Consumer Credit, Divizia de Retail Banking in cadrul UniCredit Group)

Alina Pascu, in prezent membru executiv al Comitetului de Directie responsabil pentru Retail in cadrul UniCredit Romania va prelua o pozitie de conducere in Divizia de Risk Management.

Antoaneta Curteanu, in prezent membru executiv al Comitetului de Directie responsabil pentru Corporate in cadrul UniCredit Romania va prelua o pozitie de conducere in Divizia de Corporate Banking.

Florian Kubinschi, in prezent CFO in cadrul HVB Tiriac Bank a decis sa preia alte reponsabilitati in afara Grupului.

Matteo Cavazolli, in prezent CFO in cadrul UniCredit Romania va prelua o noua pozitie in cadrul Grupului in Italia, iar Wolfgang Schoiswohl, in prezent membru executiv al Comitetului de Directie responsabil pentru Corporate in cadrul HVB Tiriac Bank a decis sa accepte o noua provocare in afara UniCredit Group, in strainatate.

In decursul urmatoarelor saptamani isi va incepe activitatea echipa locala de Management de Proiect care va coordona toate activitatile legate de aceasta integrare. Fuziunea celor doua banci va fi finalizata in la jumatatea anului 2007, urmand a fi aprobata de autoritatile de reglementare.

Fuziunea dintre HVB tiriac Bank si UniCredit Romania va pozitiona noua entitate pe locul 3 pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 3,3 miliarde euro, 132 sucursale si peste 600.000 de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri