Agricover Credit IFN, unul dintre cei mai importanti jucatori in finantarea fermierilor din Romania, a raportat in primul semestru o crestere a valorii creditelor acordate cu 15%, la 316 milioane lei, in timp ce profitul a crescut spectaculos - cu 42% - la 14,6 milioane lei.

"Rezultatele primului semestru demonstreaza ca abordarea nebirocratica si specializata este apreciata de catre fermieri. La aceasta se adauga rapiditatea deciziilor, produsele inovatoare de finantare si echipa mobila de specialisti pregatita sa ofere cele mai potrivite solutii chiar in ferma clientului. Astfel, in primele 6 luni am acordat plasamente noi in valoare de peste 316 milioane lei, cu 15% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Robert Rekkers (foto), Director General Agricover Credit IFN.

Conform informatiilor prezentate de companie, rata de adecvare a capitalului este de 21%, iar creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta doar 0,9% din portofoliu.

Agricover a reusit sa creasca valoarea creditelor acordate cu 15%, pana la 316 milioane lei, in timp ce numarul de clienti a sporit cu 13%, la 1.860. Expunerea din credite a urcat cu 25%, la 846,57 milioane lei. "Cresterea (numarului de clienti) este data in special de segmentul clientilor mici (pana la 400 hectare), in timp ce numarul clientilor mari a inregistrat o crestere usoara", se arata in comunicatul Agricover.

In prima parte a anului, Agricover Credit a deschis sucursala din Pitesti, iar pentru sfarsitul anului 2016 are in vedere mentinerea ritmului de crestere si deschiderea de sucursale in Buzau si Constanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri